Kedves Lakosok, üdvözlök mindenkit a videójegyzetben! Szeretnék beszámolni pár aktualitásról!

Először is köszönetet szeretnék mondani a szombati, Föld-napi faluzöldítő események résztvevőinek és az esemény hírét terjesztőknek! Köszönet a fotókért, a főzésért, a kenyérért és fagyiért, a kertészeti oktatásért és munka szakmai irányításáért, a falugondnoki és munkagépes előkészítésért, a lelkes részvételért – a nap folyamán legalább 80 fő cselekedett a Faluház parkjáért és a 30 gyümölcsfa elültetése érdekében! A füvesítés, a növényeket bemutató, illetve a bejárat melletti infó táblák kihelyezése van még hátra.

Veszélyessé vált fákat vágtunk ki hétfőn az Ilona utca – Fő utca sarkánál és a Lovarda utcai ároknál, ezek elhordása tegnap és ma történt meg, köszönet a Falugondnokságnak!

Eredményes volt az elektronikai hulladékgyűjtés, folyamatosan jöttek a leadnivalókkal az autók és szépen megtelt a konténer! 4160 kg lett a begyűjtött hulladékmennyiség súlya.

Két aktuális álláshirdetésünk van: a Falugondnokságra csoportvezetőt az óvodába pedig pedagógiai asszisztenst keresünk! Kérjük, hogy terjesszék ismerőseik között!

A Bécsi úti járda témájában ma este ismét lakossági fórum lesz 6-tól a Faluházban, hogy mindenkinek legyen esélye meghallgatni a terveket és elmondani a véleményét. Köszönöm, hogy aktívan érdeklődnek és részt vesznek rajta.

Ma este lesz Rafi bácsi mozija is “A négyzet” című filmmel, mely Arany Pálmát nyert és sok kínos kérdést is feszeget. Részletekbe menő, pontos, vicces és groteszk képet fest értékekről és azok válságáról.

Holnap Anyák napi workshop, ahol nemezelt virágokat lehet készíteni.

Szombaton az iskolai színjátszók előadása lesz megtekinthető, kedden és szerdán megismétlik.

Szombat délután a sváb tájházban emléktáblát avatunk Szegedi Ferenc és Galambos Ferenc emlékére, vasárnap délelőtt a svábok kitelepítéséről emlékezünk meg a polgármesteri hivatal előtt a vasárnapi mise után, körülbelül fél 12-kor.

Németh Ilona bábtervező művész és Fodor Tamás színész megnyitják házukat mindenki előtt és 2024. június 16-ig vasárnaponként fél 3 és fél 6 között a Patak utca 8. szám alatt, a Stúdió „K” valamikori alkotóházában, ahol sok emlékezetes előadás relikviáit, érdekes és kedves bábfigurákat lehet megtekinteni.

Jövő kedden délelőtt mesedélelőtt lesz a könyvtárban Harcos Bálint íróval, délután pedig ingyenes tanácsadás édesanyáknak munkába álláshoz. Este pedig „Mesék a zárkából” című magyar-angol-horvát dokumentumfilm vetítése ugyanott.

Legyenek szép napjaik, jövő héten több napot is szabadságon vagyok az önkormányzati választásokon induláshoz szükséges ajánlások gyűjtése miatt!