Üdvözlök mindenkit az e heti videójegyzetben!

DMRV Zrt. által megpályázott fejlesztés kivitelezője elkezdi a vízellátás-kapacitásbővítő fejlesztések megvalósítását Ürömön és falunkban előreláthatólag 2024. március és október között. A beruházás műszaki tartalmában szerepel új ivóvíztermelő kút létesítése, vízbázis-rehabilitáció, víztározó medencék és gépházak építése, azok műszerzése és irányítástechnika létesítése, nyomásfokozók, valamint ivóvízvezeték építése. A fejlesztés eredményeképpen sokkal több vizet tudnak majd a rendszerbe táplálni és mindezt rövidebb idő alatt, valamint a tároló kapacitás a duplájára nő. A kivitelezés konkrétan az alábbi területet érinti majd: Üröm Deák Ferenc utcától Pilisborosjenő Hóvirág és Százszorszép utcákon, valamint a Kőfuvaros és Ezüsthegyi utakon keresztül a víztározóig.

Újabb adag szociális tűzifát sikerült szereznünk! Önkormányzatunk az elmúlt évhez hasonlóan az idei évben is indult a Nébih által meghirdetett, az EUTR ellenőrzések során elkobzott faanyagok közérdekű célú, ingyenes átadására hirdetett pályázaton. Pályázatunk sikeres volt, melynek eredményeképpen az elnyert tűzifát a szociálisan rászoruló családoknak adtuk, vállalva a tűzifa feldolgozását és házhoz szállítását is. A jó minőségű, konyhakész, kemény lombos és 3 méteres kiszerelésű tűzifát a Pilisi Parkerdő visegrádi telephelyéről a falugondnokság szállította falunkba. Amint lehetőség adódik, újabb pályázaton való részvételt tervezünk.

Február 9-én és 12-én tüdőszűrés lesz, 16-án pedig véradás, mindkettő a hivatal nagytermében – előre szólok írják be a naptárba!

Szintén írják be, hogy kormányablak busz érkezik a faluba ismét február 22-én. Kalkulálják bele ügyeik intézésébe!

Ne felejtsék, hogy a mai naptól Pest Vármegyében is új orvosi sürgősségi ügyeleti rendszer van! Részletes tájékoztatást a honlapon találnak, de a lényeg, hogy háziorvosi rendelési időnk kívül sürgős esetben hívják a 1830-at. De természetesen, ha mentőre van szükség, akkor a mentőt, bár ők is hívják ha úgy látják hogy rájuk van szükség.

Megjöttek a LED izzócsere program számai! Az őszi program alapvető célja volt, hogy a lakosság energia terheit enyhíthessük. Pilisborosjenőn a sikerrel regisztráló 123 háztartást 1767 db ledes izzóval, 3.366.135 Ft értékben segíthettük az elektromos áramszámla csökkentésében.

Új csomagautomata: a Packeta- és Foxpost- mellett most már GLS-csomagautomatája is van a falunak. Helyszín: az egészségház alsó parkolója.

Hulladékszállítással kapcsolatos hír, hogy a szolgáltató a facebook oldalán a szállítási napokon e a posztol a teljesítésről és alatta kommentben lehet jelezni a lakossági észrevételeket, például ha valahol ott maradt a hulladék, ha valaki kimaradt. Nem érdekük itt hagyni a hulladékot, de bármi előfordulhat.

Elektronikai hulladék és használt elem leadási lehetőség vannak a faluban:

elektronikai hulladékot 2024. április 20-án lehet leadni 8 órától 13 óráig az óvoda parkolójában a Polgármesteri Hivatallal szemben

használt elemet a Polgármesteri Hivatal előterében helyezhetnek el az év során, bármikor nyitvatartási időben

Újra teljes a közbiztonságot szolgálók létszáma, mert egyrészt január 9-e óta dolgozik az új közterület felügyelőnk, Printz Tibor és megérkezett Weber Zoltán kinevezése is, ő lett a falunk körzeti megbízott rendőre.

Álláshirdetést tettünk tegnap közzé, falugondnokság csoportvezetőt keresünk az 5 fős Falugondnokság irányítására. Ha tudnak erre alkalmas embert, akkor kérem hogy szóljanak neki!

Már lehet rendelkezni az 1%-ról civil szervezetek számára. A pilisborosjenői székhelyűeket külön ki is gyűjtöttük önöknek a honlapon egy táblázatba. Maradjon helyben a helyi lakosok adójának 1%-a, javítsa itt az életünk minőségét!

Humánfejlesztési pályázatot adtunk be a héten! A család és gyermekjóléti szolgálat és a helyi máltai csoport fogott össze és dolgozott ki egy olyan komplex programot a pályázatra, amelyen keresztül a veszélyeztetett gyermekeket és az idős korosztályt próbálják többféle módon támogatni. Szerepel a csomagban például pszichológiai segítségnyújtás, időstorna, előadások és nyári tábor is. Köszönjük Magdinak és szervezőcsapatnak a beletett nagy munkát!

Lezárult a település arculati kézikönyv és a településkép védelmi rendelet lakossági véleményeztetésének időszaka, a beérkezett javaslatokat nézzük most át!

Hosszú tervezési és lakossági véleményeztetési szakaszon vagyunk túl a faluház udvarával kapcsolatban is, melyet évek óta szeretnénk megnyitni a falu felé. Végre elkezdődtek a terepmunkálatok, a patakhozzáférés kialakítása. Terveink szerint tavasszal át tudjuk adni a park egy részét és az udvarról nyíló vécét a lakosságnak.

Tegnap este képviselő testületi ülés volt, már kint van a videó felvétele és a rövid összefoglaló! A lényeg hogy rábólintottunk a költségvetés első olvasatára és jövő héten csütörtökön egy újabb képviselő testületi ülésen fogjuk a február 15-ei határidőig elfogadni.

Ezekben a napokban sem kell unatkozni! Ma Farsangi Workshop lesz Mák Flórával, holnap pedig jelmezes Kerekes Táncház. Szombaton felkészülhetünk a tavasz érkeztére az új Kertész klub első alkalmával, ahol a gyakorlat közben tanulhatunk metszeni. Hétfőn Idegennyelvi Klub, kedden pedig Kocsma-kvíz est lesz a Nappaliban. A hétvégére igazi tavaszt mondanak, látogassanak ki a ter

mészetbe is! Szép hétvégét kívánok!