Kevély körüli körzés igen sikeres nappal záródott a hétvégén, amikor is reggeltől estig lehetett körözni és a büfé bevételekkel, nevezési díjakkal a helyi iskolát támogatták. Náluk olvastuk, hogy 215-en rajtoltak el aznap és bizony van, aki 10 kört is megtett aznap. Szívből gratulálunk mindenkinek és köszönjük Medveczki Gyurinak és Gál Nikinek a szervezést és minden önkéntesnek hálásak vagyunk, aki segítette őket. Kamarás Marcell képét választottuk a színek, fények, kompozíció okán és mert továbbgondolásra késztet, és kinek-kinek adhat üzenetet vagy akár történetet. Gratulálunk Marcellnek és köszönet az önkéntes munkájáért is. Az esős, borongós hangulatban nyilván sokkal kevesebb fotó született, mint ragyogó napsütésben.

Hulladékszállítás: a kért személyes egyeztetés a kijelölt szolgáltatóval – Közép-Magyarország Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – még nem jött össze, tűzoltásban vannak. Jelentős káoszt tapasztalunk az átállásban, még nem sikerült tőlük sehogy sem információkat kinyerni például azzal kapcsolatban sem, hogy a lakosok milyen címen jelenthetik be észrevételeiket. Azt remélem, hogy hamarosan beáll a munkarend, rendelkezésre áll az eszköz, gépjármű és személyi állomány és jó színvonalú szolgáltatást kapnak a hulladékos közszolgáltatási szerződéssel rendelkező lakosok.

Többen jelezték a kátyúkat, az úthibákat is, amiket ezúton is köszönök! A téli síkosságmentesítés sem hosszabbítja meg az utak élettartamát, minél többször juttatunk ki síkosságmentesítő anyagot, annál hamarabb kátyúsodik. De legtöbb utunk minősége alapból is hagyott kívánnivalót maga után, nem a síkosságmentesítés miatt lesz kátyús, de általános fenntartói tapasztalat, hogy ettől egyértelműen gyorsul az útminőség romlása. A tél elmúltával tudjuk tartósan javítani az úthibákat, amíg az idő nem alkalmas beavatkozásra, addig a várva várt szociális tüzifát szállítjuk ki a lakosoknak.

Interreg pályázat: a héten kaptunk arról jelzést, hogy a jogi-formai követelményeknek megfeleltek pályázataink. Szurkoljanak nekünk!

Kedden részt vettem a Dunakanyar Kincsei Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlésén, ahol elfogadásra került a tavaly alapított egyesület új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv időszakára szóló Helyi Fejlesztési Stratégiája. Ez lesz az alapja azoknak a támogatási lehetőségeknek, amikre közvetlenül lehet majd pályázni az egyesület működési területén lévő civileknek, helyi vállalkozásoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, tehát nálunk is.

Ma Településarculati kézikönyv és a Településképi Rendelet módosításáról lesz lakossági fórum és a téma egyáltalán nem olyan száraz, mint a címe. Hisz az arculati kézikönyv gyakorlatilag egy képeskönyv a falu jellegzetes házairól, utcáiról, településrészeiről. Próbálja leírni a megőrizni, elterjeszteni javasolt sajátosságokat. A településképi rendelet pedig azt is meghatározza, hogy mely konkrét házakat és településrészeket helyezzük helyi védelem alá. Mindkét téma igen fontos és persze össze is függ és mindenkit érint, ugyanis senkinek sem mindegy, hogy milyen kinézetű faluban élünk, mert ez mindannyiunk közérzetét meghatározza. Akik nem tudnak ma eljönni, azok is elküldhetik észrevételeiket január 25-ig az egyeztetes@pilisborosjeno.hu-ra. Jöjjenek el és szóljanak hozzá!

Egy jó hír a végére, illetve kettő, miszerint január 1-től újra van körzeti megbízott rendőrünk, ráadásul helyi, Wéber Zoltán személyében. És január 9-től van közterület felügyelőnk is, Pintz Tibor úr, a honlapon elérhető telefonszámon tudják keresni probléma esetén, de lehet, hogy már látták dolgozni.

Január végéig tudnak még korcsolyázni, 30-án bontjuk a pályát.

Legyen szép hétvégéjük!