Üdvözlök mindenkit a videójegyzetben, ahol aktualitásokról számolok be:

→ A tegnap ónos eső előtt és alatt 2 munkagépünk folyamatosan járta az utakat, ahol elfértek a parkoló utak mellett. Lesz egy 3. is nemsokára, mert a 2022 évvégi képviselőtestületi döntés óta és értelmében minden évben fejlesztjük a Falugondnokság hó- és síkosságmentesítési flottáját. A 3. jármű és tolólapja már használható, de ennek a terepjárónak a síkosságmentesítő anyagot kijuttató egységét a korábbi eszközökkel kapcsolatos tapasztalatok tükrében most választjuk ki.

Tegnap kora este falunkban is voltak mindig éppen járható vagy nagyon nehezen járható, akár járhatatlan utak, mint a legtöbb, ónos eső sújtotta településen.

Kértük és kérjük a lakosokat, hogy ha csak tehetik, akkor ónos esőben lehetőleg ne induljanak útnak, ahogy a Magyar Közút és más polgármesterek is tették és teszik. Ugyanis, ha az eső ónos esőre vált, minden általunk ismert síkosságmentesítés hatástalan, lemossa az eső, nincs ami kifejtse a síkosságmentesítő hatást.

Nem mondjuk, hogy nem érdemes semmit tenni, de tény, hogy a kijuttatott anyagnak és az elvégzett munkának ónos eső esetén jóval kisebb az eredménye.
A jelenséget magyarázó sorainkat a Magyar Közúttól vettük át, akiknek nálunk sokkal nagyobb tapasztalatuk van a síkosságmentesítésben. Tudjuk, hogy a lakosoknak is veszélyes ilyenkor szórni, illetve ugyanúgy kevésbé hatékony, ezért külön nem is kértük, de volt aki magától megtette – köszönjük nekik! És mindenki másnak is köszönjük, akik egymásnak segítettek megpörgött, kicsúszott autóknál vagy bárhogy. És persze köszönöm a Falugondnokság munkatársainak a hősies munkavégzést!

→ Sikerült tegnap az új hulladékszállító cég vezetőjével egyeztetni. A kapott válaszokat kiraktuk a honlapra, Facebookra és meg fog jelenni az újságban is.

→ Másik fontos heti téma, hogy megérkeztek a tudnivalók a 2024. február 1-től Pest Vármegyében érvényes új orvosi ügyeleti rendszerről. Ezzel kapcsolatban alapos tájékoztatást tettünk ki a Facebookra, honlapra és az Egészségház hirdetőtáblájára, kérjük, hogy tanulmányozzák. Az 1830-as telefonszámot nagyon jegyezzék meg, azon fognak tudni háziorvosok rendelési idején kívüli orvosi ügyelethez jutni. 

→ Múlt héten volt Település Arculati Kézikönyvvel és Településvédelmi Rendelettel kapcsolatos lakossági fórum, de aki nem tudott eljönni, január 25-ig az egyeztetes@pilisborosjeno.hu címre küldve még lehet észrevételeket írni a honlapon elérhető dokumentumokhoz.

→ Február 9-én pénteken és 12-én hétfőn tüdőszűrés, írják be a naptárukba!

→ Hétvégén lesz Bölcsiszínház, Magyar Kultúra Napja, Szkander klub is. Pihenjenek jól!