Üdvözlök mindenkit 2024 első videójegyzetében!

Hatodikán a vízkereszttel vége a karácsonyi időszaknak, köszönet mindenkinek aki széppé tette bármilyen módon. Például a sok adakozónak, a díszítőknek, a betlehem készítőknek és természetesen a jenői advent szervezőinek. Korcsolyázni még január végéig lehet, 30-án bontjuk a pályát! Nem győzöm elégszer megköszönni a támogatóknak, hogy lehetővé tették a korcsolyázást a téli időszakban!

Elkészült a mögöttem látható könyvtár és Faluház épületének wc-je, ami ezek nyitvatartási ideje alatt vagy református imaterem nyitvatartása alatt tesztelhető. A Faluház felújított vécéje nemcsak megújult, hanem az udvar felől is kapott egy bejáratot.

Az agglomerációt érintő Budapest bérlettel kapcsolatban folyamatosan változó tartalmú híradásokat olvasunk, ezeket mindig meg is osztjuk önökkel. A legújabb info az, hogy március 1-ig használható a Budapest bérlet. Bízunk benne, hogy a feleknek sikerül megegyezniük.

Hétvégére megint havazást mondanak, úgyhogy készüljenek önök is hólapáttal és szóróanyaggal, zöld terület környékén ne sóval. Mi is készülünk!

A pilisborosjenői építményeket és telkeket érintő adatbejelentést legkésőbb 2024. január 15-ig /hétfő 24.00 óráig/ lehet megtenni az önkormányzati adóhatóság felé!

Falunk Integrált Települési Vízgazdálkodási Terve és a TOP Plusz Élhető települések tervei szintén felkerültek a pilisborosjeno.hu-ra, melynek keretében a falu több pontján vízelvezetés/vízmegtartás fog megvalósulni várhatóan az idei évben. Például az Ezüsthegyi úton, a Tölgyfa utcában, a Szent Donát út tetején, Lazarét szélén és a Tücsök utcában.

Jövő hét csütörtökön település arculati kézikönyv és a településképi rendelet módosítása témájában lakossági fórum lesz, várunk mindenkit szeretettel a hivatal nagytermében.

Előtte azonban hétfőn nyelvi klub lesz, elsősorban a faluban élő külföldiek és azok számára, akik szívesen gyakorolnák nyelvtudásukat.

De visszafelé haladva szombaton egész napos, reggel 7-től este 7-ig tartó Kevély-körzés lesz, az adományokkal, a büfé bevételével a szervezők a helyi iskolát szeretnék támogatni.

Előtte pénteken pedig táncházzal melegíthetünk be rá.

A MOHU, aki nyár óta országosan a lakossági hulladékgazdálkodás fő felelőse, a mi területünkre is kijelölte az idei szolgáltatót, amely idén a Közép-Magyarországi Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. lesz és jóváhagyta számukra az idei munkatervet, vagyis a pilisborosjenői hulladéknaptárunkat. Megtalálhatják a honlapon a hírek között és a hulladék szállítási menüpont alatt is. De az időpontok a főoldal naptárában és az erre a célra létrehozott és mindenki számára használható Google naptárban is benne vannak. Beleszólásunk önkormányzatként nincsen ebbe a témába. Üvegszállítási időpontok azért nincsenek már véleményünk szerint, mert lesz kötelező visszaváltás a boltokban, igaz hogy erre a gyártóknak több hónap haladékuk van. Az átállás időszakára és a vissza nem váltható üvegekre ajánljuk önöknek a gondnokság udvarán található üveggyűjtő konténert. Mindenesetre számunkra is számos kérdőjel maradt, és bár beleszólásunk nem sok maradt, de legalább tájékozódnánk a helyzetről és megmaradt lehetőségeinkről, úgyhogy kezdeményeztünk jövő hétre egy megbeszélést az illetékesekkel.

Kívánok mindenkinek még egyszer egészséges, eredményes és örömteli új esztendőt!