Köszöntök mindenkit a választások utáni első videójegyzetben, mely egyben a magyar védőnők napja is, hálásan köszönjük fontos és lelkiismeretesen végzett munkájukat és köszöntjük a faluban Oláh Tímeát, az új védőnőnket!

Pilisborosjenő polgármestereként, a pártpolitikától független helyi lokálpatrióta 2097 Csoport Egyesület által jelölt képviselőtársaimmal együtt újabb 5 évre kaptunk felhatalmazást a faluvezetésre! Annak ellenére, hogy nem volt tolongás a szavazólapon, nem kaptunk kevesebb szavazatot, mint 2019 október 13-án, sőt!

A felelősség és a feladat súlya is nagy: falunkban 1990 óta nem volt olyan, hogy egy jelölőszervezet, egy csapat képviselői 100%-ban adták volna a faluvezetést, kivéve 2019-2024 volt, illetve 2024-2029 között lesz, mindkétszer egyesületünk jelöltjeinek sikerült. És olyan sem volt 1990 óta, hogy csak egy polgármesterjelölt indult volna a választáson; úgy érzem, hogy a leghosszabb, mintegy 4,5 éves választási kampányon vagyunk túl, megdolgoztunk érte képviselőtársakkal, bizottsági tagokkal, egyesületi tagokkal, falubeli és külsős szakértőkkel, hivatali kollégákkal, intézményi dolgozókkal együtt!

Köszönet a munkát folytató képviselőtársaknak, Antonovits Bencének, Bubik Szabolcsnak és Dömötörfy Zsoltnak, köszönet az egy ciklust képviselőként a csapatban kőkeményen végig dolgozó Bozsódi Borbálának és Buzás Istvánnak, Komlós Tibor alpolgámesternek, illetve az újonnan megválasztott, 2024. október 1-től munkába álló képviselőknek, dr. Nagy Ernőnek, Szabó Alexandrának és dr. Zádor Istvánnak!

Egyúttal falunk országgyűlési képviselőjének, dr. Vitályos Eszternek és munkatársainak is köszönöm az elmúlt 4,5 évben nyújtott segítségét és támogatását! (Különösen annak tekintetében nagy dolog ez, hogy első perctől jeleztük neki is, hogy mi a pártpolitikát a falu eleje táblánál letesszük és csak a falu érdekei mentén dolgozunk, mindenkivel együttműködünk a falunak fontos ügyekben, de nem vagyunk és leszünk pártok jelöltjei.)

Köszönöm szomszédainknak, a térség településeit vezetőknek a konstruktív közös munkát, egymás támogatását – politikai hovatartozástól függetlenül – az elmúlt időszakban és sok sikert kívánok az újabb kihívásokhoz minden korábbi és következő ciklusban induló polgármestertársnak – lesz bőven, mármint kihívás.

Köszönjük minden pilisborosjenői szavazónak az együttműködést, a bizalmat, a támogatást!

Remélem, hogy sokatokkal lesz lehetőség találkozni, együtt dolgozni a következő években Pest vármegye legszuperebb zsákfalujának valamelyik projektjében vagy eseményén!

El is tudtuk kezdeni a munkát, mert a korábbihoz képest sokkal kevesebb időt fordítottunk a klasszikus értelemben vett kampányolásra, de 5 közvetlen uniós finanszírozású pályázat megírására, beadására, támogatási szerződés előkészítésére jutott időnk. Nagy eséllyel ez segíthet áthidalni a jelenlegi forráshiányos időszakot valamennyire.

Múlt héten a nyugdíjasok virágosítottak az alsó buszmegállóban, mert sajnos többnek lába kélt. Mint ahogy egy kerítésben lévő szobornak is. Nagyon szomorú az ilyesmi. Köszönet mindenkinek aki tesz a falunk szépítéséért, mert ez mindannyiunk számára nagy öröm!

A tegnapi áramszünetet kihasználva a Steinheim és Budai út sarkán, valamint a Faluház aszfalt sportpályája előtt vágtuk vissza a vezetékekbe belógó növényeket.

Fenntartható Klíma-energia Akcióterv (SECAP) készítésére nyertünk támogatást, ami nagy segítség, mert időigényes, komoly szakértelmet is igénylő munka.

Jövő héten jön az első hőhullám! Segítsük egymást! Máskor is, de most még inkább lassítsunk le a telekocsi tábláknál, vigyük fel egymást hegyre is.Idén még nincs expressz ívóvíz vezeték, ha medencét akarnak tölteni, ne egyszerre tegyék jövő héten, hanem inkább már most, mert jövő héten locsolni lesz szükséges.

Jön a nyár és a táborok ideje, ezek között az azért vannak megfizethetőek is, érdemes tanulmányozni a honlapon lévő gyűjteményünket. A Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja Heves Ilona vezetésével idén is megszervezi például a tavalyi nagysikerű tábort rászoruló gyerekek részére augusztus 12-től 16-ig. Programjaik: Veresegyházi Medvepark, Solymári vár, Repülőtéri Múzeum, kirándulások. Jelentkezni Klinger Magdolnánál lehet a Családsegítőben.

Közben a középiskolásoknak (pontosabban 16-25 év közötti nappali tagozatos diákoknak) mondanám, hogy idén is lesz lehetőség diákmunkára a faluban! Részletekek jövő héten a pilisborosjeno.hu oldalon!!

Jövő hét kedden, június 18-án véradás! Mindig sikerül élnünk a maximális kapacitással, köszönjük az áldozatot hozó, nagylelkű lakosoknak!

A múlt héten szenzációs Jazzfeszten vehettünk részt a 2097 Csoport Egyesület szervezésében, de ezen a hétvégén se maradunk program nélkül. Ma délután 17:30-kor a Zenei tagozat tanévzárója lesz, ajánljuk mindenkinek, igen felemelő szokott leni! Ezen a hétvégén van a falu búcsúja, vagyis a templom védőszentjének ünnepe. Régen ez hatalmas ünnep volt, de az idők során elhalt. Vágyunk feléleszteni, de még csak ötletelésig jutottunk, ezért külön köszönjük, hogy a Mandelbrot megszervezi első búcsúhoz kapcsolódó programját. A Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) viszont hűségesen minden évben megteszi ezt: szombaton kórus és néptánc találkozón vehetünk részt. A templomban lesz ünnepre hangolódás, rádió által közvetített szentmise és utána kis közös vendégség a templomkertben. Közben javában tart a levendula szüret, szedjenek szörpnek, teának valót, készítsenek pár trendi szelfit, gyönyörű tájképeket. Most vasárnap délután látogathatják meg utoljára Németh Ilona Nyitott műhelyét és az ott található csodás bábokat. Nagyon köszönöm neki hogy a falu rendelkezésére bocsátotta az idejét, alkotásait és ezáltal a falu kulturális életét is fellendítette.

Legyen szép hétvégéjük és még egyszer köszönöm választáson való aktivitásukat!!