Szeretettel üdvözlök mindenkit a videójegyzetben egy hét kihagyás után!

Azóta voltak falunkban remek programok – például a búcsú kapcsán, valamint piknik a szőlőben, holnap viszont már a Nagy Attraktor Bábfesztivál kezdődik!

Kicsengettek az iskolában, elbúcsúztattuk az ország egyik legkedvesebb konyhásnénijét, Zeke Imréné Tündét és Dienes Dórát is, de őt csak iskolaigazgatói minőségében, mert Dóra néni számtalan egyéb módon is jelen volt, van és reméljük még sokáig lesz a faluközösség életében. Ebben megerősített minket az idén 30 éves Pilisborosjenői Hírmondó is, melyet a kerek évforduló kapcsán többször is átlapoztunk. Dóra néni neve felmerült játszótér szervezőként, cikkíróként, Sági Kati néni táborának támogatójaként és még sok-sok esemény kapcsán. Az Arcanum online digitális archívumnak hála otthonról is visszanézhető az elmúlt 30 év helyi újsága. Az említett cikkekből átadtam neki egy kis példálózó gyűjteményt. Hálásan köszönöm mindkettejüknek itt is a példaértékű munkát, amellyel közösségünk előrevitéléhez hozzájárultak – amellett, hogy több generáció nőtt fel kezük alatt. Polgármesteri díjakat is volt szerencsém átadni – idén három fantasztikus diáknak, Bognár Dórának, Kőhegyi Simon Zoltánnak és Kormány Karolinnak. Mindhárman elmondhatják ráadásul magukról, hogy nemcsak fejben, hanem szívben is mindig igyekeztek OTT LENNI és közösségük oszlopos, aktív, meghatározó tagjai voltak!

Diákmunka lehetőség feltételei frissítve vannak a pilisborosjeno.hu honlapon, várjuk szeretettel a jelentkezőket!

A Napsugár lakóparkban helyi önkéntes lakók kivitelezésében, az önkormányzat költségvállalása mellett ismét volt településrészt érintő útkarbantartás. Köszönjük a szervezést Gál Attilának és minden résztvevő munkáját!

Az idén ismét szervez gyermektábort a helyi rászoruló gyerekek részére a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja igen kedvezményes áron, napi 7000 Forintért, még van hely! Részletek a honlap főoldalán lévő nyári tábor gyűjteményben.

Az óvodánál a héten egyik nap darut láthattak, cserepek és faanyag érkezett, azt kellett beemelni a belsőbb tetőrész befejezéséhez. Elkezdődnek a közeljövőben a talajrendezési, vízelvezetési munkák is.

A Falugondnokok megjavítottak egy beszakadás miatt elkerített útszakaszt a Várhalom utcában. A Szőlő utcában kátyúztak, az óvoda-focipálya-játszótér környékén a zöldterületet tartották karban, a jövő héten kátyúzás várható több utcában is.

Kiraktunk egy bejegyzést a honlapra arról, hogy a 2019-2024 közötti időszakban milyen témákkal szerepelt Pilisborosjenő a térségi és országos médiában. Tanulságos áttanulmányozni!

2024. július 1-én hétőn köztisztviselői nap van, ezen a napon a hivatal zárva tart. Legközelebbi nyitvatartás 2024. július 2-án kedden lesz. Legközelebbi ügyfélfogadási idő: 2024. július 3., szerdán. Hétfőn Semmelweis nap is van, aminek következtében mind az Egészségház, mind pedig a Szt. Vid Patika is zárva tart.

Ez utóbbiról jut eszembe, hogy véradás is volt, köszönjük mindenkinek részvételt!!

Visszatérve a holnap kezdődő bábfesztiválra: 10-kor érkezik a színpad, és minden egyéb, várunk mindenkit össznépi közösségépítő berendezésre, vidám sátor állításra, padok, asztalok, molinók és zászlók kihelyezésére! Remek lehetőség ráhangolódni, szervezőket és egymást megismerni. Petra és Tamás igen vidám arcok, ez már a videóikból kiderülhetett mindenki számára. Találkozzunk ott! Jó hétvégét mindenkinek!