Köszöntöm Önöket a videójegyzetben!

Tervismertető lakossági fórum volt 2024. május 31-én lazaréti út- és csapadékelvezetés építés témájában. A honlapon vissza tudják nézni és várjuk az érintettek véleményét 2024. június 17-ig, küldjék meg a velemeny@pilisborosjeno.hu-ra.

Köszönöm a szervezőknek a gyereknapot és azoknak az önkénteseknek is, akik segítették ebben a Faluház csapatát!

Szintén köszönöm dr. Marczis Dávid és gyermekeinek önkéntes munkáját a játszótér rendbetételénél – öröm volt együtt dolgozni és kicsit rendbe tenni a gyerekek birodalmát! Ezt még folytatjuk a Falugondnok kollégákkal a következő napokban a homokozó feltöltésével, az ivókút beüzemelésével.

Egyre melegebbek a napok, idén még számítani kell víz hiányra is! De már elindultak az expressz ivóvíz vezeték építésének előkészületei. A kivitelező tegnap csöveket és betonelemeket helyezett le tegnap az Őzláb u. – Szajkó u. melletti területen, megkezdődött a felvonulás.

A frissen megjelent Neue Zeitungban, a magyarországi németség hetilapjában olvashatunk a pilisborosjenői focisták steinheimi látogatásáról. Köszönjük Ferenczi Harriett pilisborosjenői lakosnak a steinheimiekkel leegyeztetett beszámolót!

A számunkra megküldött és a Facebookon szembejött pilisborosjenői nyári táborokkal folyamatosan frissítjük a nyári táborok gyűjteményét a honlapunkon, hogy könnyítsünk a helyi családok életén. A helyi táborszervezőket kérjük, hogy amennyiben nem találják saját programukat a gyűjteményben, küldjék meg számunkra mielőbb a kommunikacio@pilisborosjeno.hu-ra. Köszönjük!

Kormányablak busz érkezik 2024. június 11-én a Polgármesteri Hivatal parkolójába, 10 és 14 óra között lehet helyben ügyeket intézni. Kértünk hivatalos tájékoztatást a helyben intézhető ügyekről, mert az interneten csak példákat sorolnak, nem teljes az ügyek felsorolása. Ha megkapjuk, természetesen közzétesszük.

Önkormányzati és a német nemzetiségi jelöltek bemutatkozása a Pilisborosjenői Hírmondóból megtekinthető a honlapunk főoldalán. Találkozzunk vasárnap, döntsenek az EU, az ország, a vármegye és a falu sorsáról! Ne felejtsenek el hozni valamilyen érvényes arcképes igazolványt és lakcímkártyát és ne rutinból induljanak el, nézzék meg az értesítőt vagy a honlap Választás menüpontját, hogy utcájuk hova tartozik. Nem árt tudni azt sem, hogy aki el akarja kerülni a sorbanállást, arra nagyobb esélye van reggel 9-ig, ebédidőben vagy 5 után. A hivatal rengeteg munkát tett a lebonyolítás precíz, szabályszerű lebonyolításába, köszönöm nekik, élükön a jegyzővel, dr. Horti Istvánnal!

Kerekes tánzház és Fülemülék éjszakája lesz pénteken este (ne felejtsenek el regisztrálni), Jazzfeszt szombaton, vasárnap választás, hétfőn pedig Kocsmakvíz a Nappali kávézóban.

Legyen szép hétvégéjük!