Köszöntöm Önöket a videójegyzetben!

Az előző videójegyzet óta kiderült, hogy a 2024. június 9-ei önkormányzati választáson kik indulnak. A 2097 Csoport Egyesület 7 jelöltet állított: 6 képviselőjelöltet és engem, polgármesterjelöltként. Rajtunk kívüli egy külső településrészi lakos indul egyéni képviselőjelöltként, polgármesterjelölt riválisom nincs. Ennek okain morfondíroztam el az elmúlt napokban és összefoglaltam gondolataimat a helyi újság polgármesteri jegyzet rovatában, megköszönöm, ha elolvassák. De lehet, hogy egyik leírt megérzésem sem igaz vagy mind igaz egyszerre.

Mindenesetre, nagyon köszönöm a bizalmukat és türelmüket – azt tudom ígérni, hogy a következő ciklusban is a legjobb tudásunk szerint fogjuk a falut szolgálni!

A Faluház parkjának, a pilisborosjenői Pálos Park bejárata mellett állok, ahová tegnap kikerültek a falunk Pálos vonatkozásaival kapcsolatos információs táblák, merthogy vannak ilyen vonatkozások. És egy másik infótábla pedig a környező turista útvonalak leírásával. Tervezünk még egy turista térképet is elhelyezni. Közben folyamatban van Szent Vendel emlékműhöz is egynek az elkészítése, de egy ilyen tábla nem rövid folyamat, mert többen jól körül járják, hogy mi is kerüljön rá és az átgondolt grafikai tervezés is időt vesz igénybe – a pénzről már nem is beszélve.

A Szlovák-Magyar INTERREG pályázat kapcsán hétfőn volt egy 5 órás egyeztetésünk, ahol a Széchényi Programirodában az összes szlovák és magyar résztvevővel, tételesen végigbeszéltük a támogatóval a 30 hónapnyi pályázati tartalmat, vállalást. Nagyon hasznos és örömteli dolog volt egyben látni, hogy mennyi minden valósulhat meg sikeres pályázatunk révén a szlovák-magyar határ két oldalán és pár dolog falunk határában is.

Múlt héten a Pilisborosjenő USC focistái Steinheim am Albuchban voltak, hogy barátságos mérkőzéseken vegyenek részt. Nagyon köszönöm a szülőknek és az utazást támogató Raiffeisen Banknak az utazási költségek vállalását, a kísérőknek és az edzőknek a felelősségvállalást. Tavaly ősszel vettük fel újra a kapcsolatot a testvérvárosunkkal, ahová kitelepített helyi svábok nagy része is került, de a kapcsolat menetközben elhalt. Nagyon szívélyesen fogadták őket! Köszönjük Holger Weise polgármester úrnak, Guido Rieberger képviselő úrnak, Peter Adler a steinheimi sport klub elnökének és a helyi szervezőknek az elképesztő vendéglátást! Reméljük a testvértelepülési utánpótlás focitorna hagyománnyá válik és innentől évente találkoznak majd fiataljaink – minden évben másik településen.

Május 4-én remek volt a Mesevölgy Óvoda napja, délután egy szuper Majális a Tájházban – mondhatni immár szokásosan, mert mindig apait-anyait beleadnak a szervezők. Nagyon színes programokon vehetettünk részt, sokan voltunk és jókat lehetett beszélgetni is. Köszönöm a Faluház dolgozóinak! Felkaroltak egy másik nagyon ígéretes helyi kezdeményezést is, Keresztény Tamás és Nagy Petra színész páros június utolsó hétvégéjére bábfesztivált szervez. Írják be a naptárukba jó előre, minden korosztály számára lesz magas színvonalú program. A következő Hírmondóban értékes interjút olvashatnak majd velük.

A Pilisborosjenői Hírmondó egyébként május utolsó hetében kerül majd a postaládákba, az önkormányzati és német nemzetiségi választások jelöltjeinek bemutatkozását is abban olvashatják majd. Menjenek el választani, több

Korsós-Udvardi duó lesz a Nappaliban pénteken, vasárnap pedig Gyermeknap az Ürömi Állatotthonban!

Legyen szép hétvégéjük, köszönöm, hogy meghallgattak!