Köszöntöm Önöket a szokásos heti videójegyzetben! Beszámolnék röviden a történésekről.

Súlyos esemény történt utolsó bejelentkezésem óta a Mesevölgy óvoda és bölcsőde intézményünkben, aminek kapcsán 5 gyerek biztos-ami-biztos kórházi vizsgálatra került ételmérgezés gyanújával, de szerencsére már másnap reggel hazamehettek, mind épen és egészségesen. A mulasztást elkövetők, felelősök felajánlott lemondásait nem fogadtam el az ügyben. Azért, mert azt tapasztaltam, hogy az eset, mely több hiba összeadódása folytán alakult ki, mélyen megviselte az összes résztvevőt és azóta is minden óvodai kolléga azon dolgozik, hogy még véletlenül se fordulhasson elő hasonló – nagyon komoly lecke volt ez minden érintettnek. Azt gondolom, hogy velük nem is fog ilyen előfordulni, az élelmiszerbiztonság és a kémiai biztonság témájában minden előírást túlteljesítenek a jövőben.

A saját, óvodai belső vizsgálaton túlmenően Kormányhivatali szervek, a NÉBIH, az ÁNTSZ jogutódja élelmiszerbiztonsági és kémiai biztonsági szempontú teljeskörű helyszíni vizsgálatot tartott, a rendőrség is eljárást indított foglalkozás körében elkövetett gondtalan veszélyeztetés okán. A lezajlott ellenőrzések által előírt változtatásokat már hétfőre meg kellett valósítani és a héten már minden hatóság vissza is ellenőrízte, hogy teljesültek-e ezek – a NÉBIH jogutódja éppen ma délelőtt volt itt. Az elkövetett mulasztás és hibák miatt vélhetően bírságot fogunk kapni, de egyelőre mindenki azon dolgozott eddig és azt ellenőrizték, hogy ne álljon fent szabálytalan helyzet. Az óvodai belső ellenőrzés befejeződött és az érintett személyek felelősségrevonása megtörtént. A hivatal részéről a végső értékeléssel a rendőrségi vizsgálat eredményét mindenképpen megvárjuk.

Jövő héten kedden 17:00 kezdettel lakossági fórumot tartunk a DMRV-vel és a kivitelezővel a Faluház (Fő út 30.) nagytermében a falunk ivóvíz ellátását nagy mértékben javító expressz ivóvízvezeték építése és víztározó kapacitások bővítése kapcsán. A munkaterület által érintett lakosoknak mindenképpen érdemes eljönnie informálódni.

Jövő héten szerdán a képviselő-testületi ülés lesz, témák között az új településképi rendelet elfogadása is szerepel.

Csütörtökön általános iskolások színi előadásával emlékezünk meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetéről, megnézhetjük, hogy terjedt a forradalom híre egy faluban. Utána közös koszorúzással fogjuk folytatni az ünneplést. Várjuk Önöket csütörtök 17 órától a hivatal nagytermében.

Március 15-e egyben az egyik adófizetési határidőnk is, ne felejtsék el!

Március 16-án közösen ültethetünk két fasort is, a részletekkel jelentkezni fogunk még addig, érdemes a honlapot figyelni. A Budai út mentén díszgalagonya és díszalma fák, a Fő út menti japán keserűfüves rész fölé pedig égerfák kerülnek és pótoljuk a Júlia lépcső fáit is

Faluház udvarán elkészült a könyvtár kültéri olvasójának alapja, a korlátok szerelése 75%-os, átültetésre került egy sövény, illetve az óvodakertből három fa, beültetésre mintegy 40 örökzöld és eközben Vágó Zsolt péntekenként fafaragványaival díszíti a patakpartot. Jövő héten a park nyilvános vécéjének lépcsője épül és a korlát kerül befejezésre, illetve érkeznek az információs táblák tartói.

Már előre szólok, hogy közmeghallgatás lesz március 21-én 17 órától, várjuk önöket élőben a hivatal nagytermében vagy online.

Holnap Zeneszoba lesz Gyerekeknek, megtudhatjuk, hogy mi is az a nádihegedű. Felnőtteknek a Waldorf Iskolában lesz húsvéti nyúl nemezelés.

Jó hétvégét kívánok mindenkinek!