Köszöntöm Önöket a mai videó jegyzet alkalmával a falu végéről, ahol éppen faültetés zajlik.

👉 Igen eredményes napot zártak az önkéntes szemétszedés résztvevői múlt hét szombaton! 53-an regisztráltak és a Falugondnokság autója jó párszor fordult, mire mindenhol be tudta gyűjteni az összehordott zsákokat. Mintegy 14 köbméter hulladék gyűjt, melynek hulladékkezelési költségeit a Trunk Építőanyag Kereskedés vállalta át, amit ezúton is nagyon köszönjük! Nagyon köszönjük a résztvevőknek a civil összefogást! Képek az eseményről a Facebookon.

👉 Közmeghallgatás volt a héten, igyekeztünk a legtöbb kérdésre válaszolni élőben, amire nem, azt 15 napon belül írásban megtesszük. A közmeghallgatás videóját visszanézhetik az önkormányzat Facebook oldalán keresztül.

👉 Nagyon jó és pozitív megbeszélés volt a héten Steinheim am Albuch testvértelepülésünkkel kapcsolat újrafelvétel kapcsán. Steinheim településvezetése és a mi testületünk is úgy gondolja, hogy annak van értelme, hogy mélyebben gyökerező kapcsolatot ápoljon a két település lakossága és a fő hajtóerő a fiatalok részvétele e nemzetközi kapcsolattartásban, nem pedig az, hogy két pár évre választott képviselőtestület és polgármester formális együttműködése legyen. A heti megbeszélésből egyértelműen kiderült: falunk intézményei és civil, egyházi szervezetei is szívesen vennék fel újra a kapcsolatot Steinheimmel, és aktívan vennének részt a folyamatban. Köszönöm Perlinger Györgyinek, Werner Klein úrnak és a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak elhivatottságát a témában! Nagyon számítunk a steinheimi lakosokkal, volt tanárokkal és volt diákokkal akár még a mai napig is aktív kapcsolatot fenntartó falubeliek közreműködésére!  

👉 Egészségnap lesz jövő héten szerdán, április 5-én. Nagyon örülök, hogy felkerültünk az országos egészségvédelmi szűrőprogram térképére. Hálás köszönet Vitályos Eszter országgyűlési képviselőnknek támogatásáért! Az ingyenes, átfogó, teljeskörű szűrővizsgálatokon az iskola udvarán lehet részt venni, a Janza Richárd Sándor tornaterem parkolójában – de csak előzetes regisztráció után. Éljenek a lehetőséggel és regisztráljanak rá a honlapon: pilisborosjeno.hu/egeszsegnap

👉 A Pilisborosjenői Hírmondó új száma online olvasható a mai naptól. Az újság kijött a nyomdából is, elindul a terjesztése a napokban. Ahol matrica van, oda nem dobunk.

👉 Lakossági fórum a közlekedésbiztonsági beruházásokról – 2023. április 5. Helyszín: 2097 Pilisborosjenő, Fő utca 30, a Faluházban! Jöjjenek el, tájékozódjanak és kérdezzenek! A kivitelezés kezdésének időpontja: 2023. április 11. Kivitelezés befejezési időpontja: 2023. augusztus 21. Ezen időszakon belül a munkálatok ideje alatt az érintett területen forgalomkorlátozások várhatóak. Kivitelezéssel érintett területek:

▶️Kossuth tér – Prohászka Ottokár utca hiányzó járdaszakasz kiépítése, 

▶️P+R parkoló építése vízelvezetéssel a falu elején, a Budai úton

▶️Fő úti járda felújítása és új járda építése

▶️Kövesbérc utca felújítása és párhuzamos parkoló építése

▶️Kövesbérc utcai buszmegállópár felújítása és gyalogos-átkelőhely létesítése

▶️Solymár, Rozália-telephez, téglagyárhoz vezető bekötőút buszmegálló pár felújítása

▶️Külső Bécsi út 35. buszmegálló pár felújítása

👉 Az Ilona utca és Pilisborosjenő, Újtelep megálló közötti Fő utcai szakaszon lévő mályva bokroknak új helyet keresünk, 2023. április 11-ig át kell ültetni. Ötleteiket, javaslataikat várom a velemeny@pilisborosjeno.hu oldalon!

👉 Múlt héten újabb két fa dőlt meg az Ófalu két pontján, nagy köszönet tűzoltóknak, akik segítségével elhárítani a bajt. Közben elindultak az ültetések is a Szent Vendel emlékműnél, ahol invazív bálványfa csoport kivágása történt és a Budai úton, a Bajcsy Zsilinszky és Bem utca között.

👉 Aki még nem vásárolta le a Szépkorúak utalványát, ma még megteheti a Pöttöm ABC-ben.

👉 Április elsején, 10.30 -tól a nehéz anyagi helyzetben lévő családok ingyenesen juthatnak új, boltból érkezett ruhákhoz a Máltai Adományboltban.  (Pilisborosjenő, Iskola utca 2). Ugyanitt vetőmagok is átvehetők. 

👉 A Családsegítő Szolgálat idén is élelmiszergyűjtési akciót hirdet Húsvétra, hiszen a karácsonyi készletek rég kifogytak. Várják tartós élelmiszerek, édesség, tisztítószerek, pipere érkezését, hogy húsvétra is lehessen adománycsomaggal segíteni a rászorulókat. Az adományokat félfogadási időben lehet leadni a Családsegítőben, a Polgármeseteri Hivatal oldalában van a bejárat.  

👉 Ismét Kormányablak busz érkezik kedden a faluba, gondolják át, hogy mit tudnának helyben elintézni. 

👉 Éppen készül az emailben kiküldésre kerülő hírlevél! Iratkozzon fel Ön is, hogy ne maradjon le semmilyen tudnivalókról: pilisborosjeno.hu/feliratkozas

👉 Pilisborosjenői rendezvények egy helyen megtalálhatóak, a Önkormányzat honlapjának főoldalán lévő eseménynaptárban. Küldjék be Önök is közösségépítő rendezvényeiket, hátha nem tudunk róla és ezért nincs megjelenítve! Közben megújult a Faluház honlapja is, az ottani klubokat, foglalkozásokat, rendezvényeket és a könyvtár információit megtalálhatják náluk, de természetesen a Facebook oldalukon is. A következő napokban koncerten, húsvéti dekoráció készítő műhelyen vehetünk részt.

A szabadságolások és ünnepek miatt legközelebb tavaszi szünet után jelentkezem. Mindenkinek meghitt húsvéti ünnepeket kívánok!