Kedves Lakosok!

Ha valaki szervez bármilyen mozgást május 31-re, ami legalább 15 perc pulzusnövelő mozgásos tevékenységgel jár, azok jelentkezhetnek a konyvtar@pilisborosjeno.hu emailen. A tevékenységet regisztrálni fogjuk, reklámozni és felkerül a https://kihivasnapja.hu/versenykiirasok/kozossegek/ oldalra. Lehet bármi: szkandertől a focin át a tollaslabdáig, sétától a sziklamászáson át a lovaglásig!

🥾🧘‍♀️🐎⚽

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos versengés Kihívás Napja néven hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett.

A Kihívás Napja fő célja, hogy május utolsó szerdáján kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz.

A Kihívás Napja talán az év legaktívabb napját jelenti. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben, de már különböző kategóriák szerint mérettethetik meg magukat az önkormányzatok, oktatási intézmények, rendvédelmi szervek, munkahelyi csapatok, és a sportszervezetek is.