2021-10-27

Pilisborosjenő Község Önkormányzata

Az Európai Unió 439 millióval támogatja Pilisborosjenő a modernebb, korszerűbb bölcsődéjének tervét a VEKOP “Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” pályázattal.

2019-ben az önkormányzat váltáskor a jelenlegi vezetés örökölt egy minimális bölcsődei szabványnak épp hogy megfelelő és a későbbiekben tovább nem bővíthető tervet – és ennek megvalósítására megnyert pályázati pénzt. Az új vezetés ezért a terv átdolgozására pályázatot írt ki. A 2020. május 18-án meghirdetett bölcsődei tervpályázatra hat kiváló pályázat érkezett, melyek közül a Tervtanács és bölcsődei szakértők bevonásával választották ki a legmegfelelőbbet. Elvárás volt a tervezők felé, hogy tájba illeszkedő, parkoló helyekkel rendelkező, a későbbiekben még két csoportszobával bővíthető legyen, hiszen a falu lélekszáma gyorsan növekszik.
Az új verzió drágább, de az önkormányzat ennek ellenére belekezdett a megvalósításába 2021 elején, vállalva, hogy plusz költségekre előteremtik a szükséges forrásokat. A Széchenyi 2020 program keretében 439 millió Forint forrást pályáztunk meg, ennek 100 százalékát ítélték oda.

A településnek ezidáig nem volt bölcsődéje, a gyerekek magán szolgáltatásokat vettek igénybe, igény esetén önkormányzati támogatással. Az építkezés azóta már javában halad, az új helyi intézményt legkésőbb 2023 első felében vehetik használatba a gyerekek, maximum 28 fő. A bölcsőde munkahelyeket is fog teremteni, lehetőleg helyiek számára.

A projektről bővebb információ kérhető: Pilisborosjenő Község Önkormányzata

 

Tömöri Balázs

polgármester

 

Projektazonosító: VEKOP-6.1.1-21-2121-00022