Helyzetjelentés a felmérésről

A szeptemberi Hírmondó mellékletében és az önkormányzat honlapján is elérhető a településünkről készülő szociális térkép felmérés kérdőíve, amelyet a kutatás ezen szakaszában minden pilisborosjenői felnőtt lakos kitölthet 2021. október 10-ig.. Az önkormányzat megbízásából készülő felmérés célja, hogy feltérképezze a helyi szociális és egészségügyi helyzetet, valamint a lakosság igényeit a fejlesztendő területekre vonatkozóan. A kutatást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológiai Intézetének kutatói és hallgatói végzik.

A kérdőívezést végző diákok egy csoportja, akiknek hol a nagy meleggel, hol vízhiánnyal, hol viharral kellett megküzdeniük, miközben az utcákat rótták – Fotó: Gilányi Petra 

A felmérés első szakaszában július 3-a és 10-e között szociológus hallgatók készítettek személyesen kérdőíveket a lakossággal. A személyes megkeresések a kutatás eredményessége miatt véletlenszerű kiválasztás alapján történtek. A hallgatók 6 nap alatt 1757 címből 1148 címre mentek el, amelyből hozzávetőlegesen 500 címet többször is felkerestek. A 6 adatfelvételi nap végére összesen 209 kérdőívet rögzítettek.

A külső településrészeken a nagyon alacsony elérhetőség miatt a megadott címek több mint 80 százalékát keresték fel a hallgatók, de még így is kevesebb kérdőív készült ezen a területen. Annak érdekében, hogy a területen lakókkal kapcsolatos információhiány csökkenjen, több lakossági interjú készül majd ezeken a településrészeken.

Azok a lakosok, akikhez nem jutottak el a kérdezők, a következő Pilisborosjenői Hírmondó mellékletében vagy a honlapon elérhető kérdőív kitöltésével járulhatnak hozzá a kutatás eredményességéhez (https://survey.alchemer.eu/s3/90378558/  (QR kódon keresztül is elérhető!). Kitöltési határidő: 2021. október 10.

A kérdőív papíralapú változata egy rövidebb verzió, amely a felmérés legfontosabb kérdéseit tartalmazza. A nyári felmérés véletlenszerű kiválasztáson alapult, így szociológiai értelemben önmagában is leképezi a falu lakosságának véleményét. Emellett azonban a kérdőív számos nyitott kérdést tartalmaz, ahol mindenkinek lehetősége nyílik kifejtenie saját, egyedi meglátásait. Kérjük, töltsék ki a kérdőívet, segítve ezzel munkánkat, hogy a lakosság igényeinek megfelelően fejleszthessük a szociális és egészségügyi ellátórendszert!