Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket és lakosokat, hogy a tegnapi nap folyamán tévedésből porcukor szórat helyett három csoportban tisztítószer került be a gyermekek almás zabkásájához. Az egyik pedagógus észrevette a tévedést, értesítette a többi kollégáját, emiatt csak egy csoportot, abból valójában öt gyereket érintett közvetlenül az esemény. Azok a gyermekek, akik megkóstolták az ételüket, annak csípős íze miatt azonnal kiköpték. Ezt a tegnapi orvosi vizsgálati is alátámasztotta, mert semmilyen egészségügyi károsodás nem érte őket. Ugyanis az óvoda vezetése azonnal a gyermekek érdekében és testi épségük biztosítása miatt úgy döntött, hogy mentőt hívnak. A mentőorvos kikérdezte óvodásainkat, akik elmondták, hogy kiköpték, de nem volt egyértelmű, emiatt biztonsági okok miatt egy gyermeket ők beszállítottak. Természetesen az érintett szülőket azonnal értesítettük. Négy szülő maga vitte be a kórházba gyermekét.

 

Az események lezárulta után az intézmény vezetése azonnal tájékoztatta az óvodába és bölcsődébe járó összes gyermek szüleit két lépcsőben. Az első tájékoztató levél az esemény bekövetkeztekor került kiküldésre, a második levél azután íródott, hogy az intézmény vezetője és több dolgozója is – az érintett csoport pedagógusai és dajkája – meglátogatta a kórházban a gyermekeket. Az óvodavezető az orvosi vizsgálatok  eredményeit megvárva jött el a kórházi kivizsgálás helyszínéről.

 

Az intézményvezető belső vizsgálatot indított az ügyben, hogy körüljárják a helyzet hogyan állhatott elő. Az biztos, hogy ebben közrejátszott az is, hogy az óvoda három csoportszobával való bővítése, a főzőkonyha modernizálása jelenleg zajló fejlesztés. Emiatt konyha nem minden épületben működik. Ezért az óvoda személyzete különböző logisztikai kihívásokkal szembesül a hónapok óta tartó átmeneti időszakban, ami felborította a szokásos napi rutint. Ettől függetlenül az elrendelt belső vizsgálat eredményeit és megállapításait megvárják. A szükséges lépéseket az intézmény vezetése ezek alapján fogja megtenni.