A NIF honlapján megjelent „Pilisborosjenő ipartelep bekötés előkészítése” című oldalon feltüntetett információkkal kapcsolatban az alábbiakról szeretném Önöket tájékoztatni!

A bekötőút-projekt – a NIF honlapon is olvashatóan – jelenleg előkészítő stádiumban van, azaz nincsenek még tervek sem. Az előkészítő szakasz első fázisa az előzetes egyeztetések lebonyolítása, második lépése pedig az engedélyezési tervdokumentáció elkészítése. Jelenleg az egyeztetési fázisban vagyunk. Ennek célja, hogy olyan koncepció kerüljön kialakításra még a tervezés megkezdése előtt, amelyhez az önkormányzat a hozzájárulását adja, ugyanis az önkormányzat engedélye nélkül nem tud az út megépülni a területen.

A sikeres engedélyezési eljárást követően a következő szakaszban a kiviteli tervek készülnek el. Magát a kivitelezést is meg kell majd pályáztatnia közbeszerzési eljárás keretében az illetékes szervnek. Bármilyen kivitelezés csak a fenti előkészítés után lehetséges. Kérem, ne értelmezzék a NIF-honlapon található információt úgy, hogy mindjárt épül az út, mert ez nem így van. Az átkötő úttal kapcsolatban az önkormányzat előzetes lakossági felmérést követően fog dönteni, az előkészítő szakasz során.

Tisztelettel: Dömötörfy Zsolt, önkormányzati képviselő