Kedves diákok, tanárok és szülők, nem tudok ma jelen lenni az évzárón családi okok miatt, de engedjék meg, hogy megosszak pár gondolatot az évzáró kapcsán Veletek/Önökkel!

Ha csak Dóra néni Pilisborosjenői Hírmondóban megjelenő beszámolóiból ismerjük az iskola életét, akkor is meggyőződhet róla minden helyi lakos, hogy suliba nemcsak órákra járnak a gyerekek, mert rengeteg olyan esemény és rendezvény van, amely úgy nyújt ismereteket és tanít készségeket, hogy közben általuk a gyerekek és tanárok közti kapcsolatok is gazdagodnak. 

Hogy csak a második félévből említsek párat, ilyen volt a

– a DÖK nap,

– a néphagyományok megélése, mint például a kiszebáb égetés, farsang és Gergely-járás,

– ilyen az ÖKO Café vagy

– a világnapok-nemzeti ünnepek megélése, mint például a Víz világnapja és Költészet napja eseményei, 

–  vagy a március 15-i előadás. 

De ilyenek a táborok és közös kertészkedések, vagy a patakmeder tisztítása és a különböző versenyek, sportesemények és koncertek is. Ilyen a könyv ajándékozás alkalma vagy a folyamatosan szépülő iskolakert is, az egyre élőbb kistóval. És ilyen volt a fergeteges iskolagála is.

Idén is jó lehetett ebbe az iskolába járni! Köszönöm a tanárok rendkívül értékes munkáját, ebben a nehezített társadalmi légkörben különösen! Kívánok nekik jól megérdemelt és tartalmas pihenést, ha eljön az ideje, de tudom, hogy most még csak a gyerekek pihennek, a pedagógusok még dolgoznak! Külön köszönöm minden nyugdíjba menőknek, különösen Antonovits Márta Aranycsengő díjas pedagógusnak és Peltzer Zsuzsa iskolapszichológusnak, vagy az esetleges pályaváltóknak, például Jávor Csabának azt a felsorolhatatlan sok emléket, amit diákjaikra hagytak. Kitörölhetetlenül részét képezik sok helyi életútjának. Legyen boldog a következő életszakaszuk!

A diákoknak meg de jó lesz nyáron nyaralni családdal vagy táborokban, vagy csak örülni a helyi barátoknak és járni a határt. És mire visszatérnek, addigra birtokba vehetik a tornatermet is (tegnap érkezett meg a használatbavételi engedély!), és elmondhatják majd, hogy ők az elsők a faluban, akik ezt megtehetik, az elődök sok sok évtizedes várakozása után. Kívánok hát tartalmas, jó nyarat mindannyiunknak!

Tömöri Balázs polgármester

Grafika: Peter Adderley