Új munkatársunk falubeli és 5 éve dolgozik közterület-felügyelőként

Katona Dávid vagyok, harminchárom éves, négy éves korom óta élek a falu külső részén a Tücsök utcában. 2016 óta dolgozom közterület-felügyelőként, két fővárosi kerületben – előbb a 13. kerületben, majd az 1. kerületben – tanultam a szakmát és szereztem sok értékes tapasztalatot. A pesti kerületben elsősorban a hajléktalan problémát, a kisebb-nagyobb szemeteléseket kellett kordában tartani. Rengeteg panasz érkezett közterületen való alkoholfogyasztás miatt, és az ennek következtében kialakult köztisztasági szabálysértések miatt. Sok esetben a lakókkal és a hivatalos szervekkel szemben is agresszívan léptek fel ezek a szabálysértők. Jó volt a kapcsolat a rendőrséggel, sok közös szolgálatot láttam el velük, így nagyon színes volt a munkavégzés, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem.

Budán, jellegénél fogva – a kerület része a Budai Várnegyed is – inkább a turista szezonban illegális tevékenységet végző árusok, utcazenészek visszaszorítása, valamint a kevés parkolóhely miatt kialakult számos KRESZ szabálysértés kezelése volt a fő irányvonal. Bízom benne, hogy a két nagyon különböző kerület tapasztalatait ötvözve hatékonyan tudom majd segíteni a falut.

Terveim között szerepel többek között jó és eredményes kapcsolatot kiépítése a helyi körzeti megbízottal, a katasztrófavédelemmel, a polgárőrséggel, valamint az ürömi állatmenhellyel. Úgy gondolom, minden falubeli tiszta, rendezett környezetben szeretne élni, ehhez minden tőlem telhető segítséget meg fogok adni. További fontos célom, célunk, hogy az időszakos extrém turista forgalomra mindenki számára megfelelő megoldást találjunk, és a településünkre érkező gépkocsi forgalmat eredményesen kezelni tudjuk.

Kérem önöket, ha közterületi ügyekkel kapcsolatos problémájuk, észrevételük van, keressenek bizalommal telefonon (0630-605-2577) vagy e-mail üzenetben a kozterulet@pilisborosjeno.hu címen, vagy akár személyesen, a polgármesteri hivatalban.

Köszönöm, hogy időt szakítottak rá, és elolvasták rövid bemutatkozásomat!

Katona Dávid közterület-felügyelő