Korábban Budapesten dolgoztam közterület-felügyelőként, mégpedig az I. kerületben, mely annyiban hasonlít Pilisborosjenőre, hogy sok ott a turista. 

Amit a munkába állásom első napjaiban azonnal megtapasztaltam, hogy az építkezések miatt gyakran feszültség keletkezik a vállalkozók és a lakosok között. Ennek oka, hogy – a zajon és a látványon túl – száraz időben por szennyezi a levegőt, máskor meg sár nehezíti a közlekedést. Ezt közös nevezőre kell hozni és olyan megoldást kell találni, ami mindenkinek megfelel majd. Természetesen ebben próbálok segítséget nyújtani. 

Úgy gondolom, hogy Pilisborosjenőn sokkal többen ismerik egymást, mint Budapesten, és a problémákat úgy általában a helyiek között sokszor talán nem is a rosszindulat, hanem inkább a figyelmetlenség okozza, ezért első körben vélhetően megoldható a probléma a felek meghallgatásával, a szabályok megismertetésével. De természetesen szükség esetén bírságok kiszabásával is élni kell. 

A másik gyorsan tapasztalt probléma a kirándulók szabálytalan parkolása. Ezt tájékoztató táblák kihelyezésével, több helyszíni jelenléttel és szükség esetén szankciókkal, esetleg parkolásgátló ún. Demszky-karókkal tervezem visszaterelni az élhetőbb mederbe. A fővárosban a szabálysértésekre, szabályszegésekre többségében a bírságolás volt a megoldás, viszont egy kisebb településen – Pomázról járok át, nem idegen hát a vidék – szerintem békésebben is lehet orvosolni a problémákat. Jelenleg még a helyzettel ismerkedem, de mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a település családias és élhető maradjon, rend legyen, és bízom benne. hogy munkámmal a közösséget építhetem!