Észlelt és lakosság által is jelzett postai változásokról érdeklődtünk a Magyar Postánál, ahol az alábbi választ kaptuk:

„A Magyar Postával szemben tulajdonosi elvárás, hogy szolgáltatásainkat mindenki számára magas színvonalon, de költséghatékonyan biztosítsuk. Ennek az elvárásnak a teljesítése érdekében szükségessé váltak bizonyos működésünket optimalizáló intézkedések, amelyeknek eredményeképpen Pilisborosjenő postán új, hatékonyabb, fenntarthatóbb kézbesítési rend működik 2024. áprilisától.

A településen továbbra is két kézbesítő járás működik, azonban a kézbesítők Üröm postáról indulnak és végzik el a kézbesítést Pilisborosjenőn.

A letéti kezelés nem változik, azaz az ügyfelek továbbra is a pilisborosjenői postán tudják átvenni a letéti küldeményeiket, változatlan időpontban. Ugyancsak változatlan a nyugdíjkifizetések időpontja.

Pilisborosjenő postán egy munkatársunk várja a postára érkezőket, amely elegendő az ügyfelek teljes körű kiszolgálásához.”

Kérdésünkre, hogy meghosszobbodik-e így a postaküldemények kézbesítési ideje, azt a választ kaptuk, hogy „az ügyfeleket a belső technológiai változás nem érinti, hátrány őket nem éri, a kézbesítendő küldeményeknél nem lesz késés.”