Tisztelt Lakosság!

 

Bejelentés érkezett ’házaló’ kémény ellenőrzésről. Amennyiben nem rendelt ilyen szolgáltatást, kérjük fokozott óvatossággal kezelje a helyzetet, ugyanis az illető a munka végeztével jelentős anyagi ellenszolgáltatást követel! A kéménysepréssel és ellenőrzéssel kapcsolatban javasoljuk, keressék a Katasztrófavédelem munkatársait!

(2018. január elseje óta a sormunka csak a társasházak és a lakószövetkezeti ingatlanok esetében történik ütemterv szerint.

Az egylakásos épületek – jellemzően a családi házak – tulajdonosai és használói a kéményseprőipari szolgáltató munkavégzési menetrendjétől függetlenül, a nekik leginkább megfelelő időpontra maguk kezdeményezik égéstermék-elvezetőjük (kéményük) biztonsági felülvizsgálatát.

2016 második féléve óta a lakosság számára végzett kéményseprőipari tevékenység szolgáltatótól függetlenül ingyenes. A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének szolgáltatási területén egységes ügyfélszolgálati rendszer segíti a lakosság gördülékeny ügyintézését. A katasztrófavédelem a 21. század elvárásainak megfelelő eszközparkkal rendelkezik, a kéményseprők tehát magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak.

Az ellenőrzések a jogszabályban meghatározott gyakorisággal történnek meg: a szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek esetén kétévente. A kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálatát négyévente kötelező elvégezni.) forrás: https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/gyik