Pilisborosjenőn dec. 24-én 10 órától dec. 25. 18 óráig a Polgármesteri Hivatal előtti adventi koszorú közepén álló mécsestartóból bárki otthonába viheti a Betlehemi Lángot.  A béke szimbólumát mécsesben lehet hazavinni. Kérjük a lángból óvatosan venni, hogy ne lobbanjon el és óvjuk a koszorú épségét is. December 25-én a szentmise után a templomból is elvihető a Láng.

Mint ismeretes, a múlt héten Dr.Gémesi Györgytől, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökétől kaptunk meghívó levelet a Betlehemi Láng átvételének lehetőségéről. Terveink szerint Tömöri Balázs polgármester ment volna átvenni a lángot, de erre betegség miatt nem volt lehetősége. Wilheim Péter plébános és Légrádi Gabriella nővér viszont élni tudott a lehetőséggel és elhozták településünkre a lángot.

A Betlehemi Láng története:

Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította, s vált a béke szimbólumává a betlehemi Születés templomában égő láng is. Azóta évről-évre Bécsből – cserkészek kíséretében – rendszerint egy-egy gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a Születés Bazilikában található örökmécsesből lángot vegyen. A szimbólum lámpásba zárva érkezik aztán repülővel Bécsbe, ahol egy ünnepség keretében veszik át az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei a lángot. Ezt követően a betlehemi láng szállítása speciális lámpákkal és örökmécsesekkel történik. A béke szimbóluma így érkezik meg a világ minden tájára, köztük Magyarországra is.

Betlehemi Születés temploma