ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ HULLADÉKOK GYŰJTÉSE

Önnek csak annyit kell tennie minden hulladék esetében, hogy az elszállítás napján reggel 6:00 óráig a műanyag hulladékot bármilyen áttetsző zsákba kilapítva a papír hulladékot kötegelve vagy áttetsző zsákban kihelyezi:

  • műanyag (pl. PET palack, Tetra-Pak italoskarton, öblített tejfölös, joghurtos doboz) fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz)
  • papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta)
  • üveg : csomagolási üveghulladék (pl: befőttes,- bébiéteIes,- sörös,- borosüveg)

Kérjük vegye figyelembe jelen tájékoztatónk, mellékletét képező éves Hulladéknaptárban megjelenített gyűjtési időpontokat. Társaságunk a szelektív gyűjtés alkalmával a papír, műanyag és fém hulladékokat együttesen gyűjti.

A részletes gyűjtési útmutató elérhető honlapunkon is: www.zoldbicske.hu . Kérjük a zsákokat alaposan bekötni!

A szelektív hulladék a gyűjtés napján kívül beszállítható a Pilisvörösvár településen működő hulladékudvarba. Cím: Pilisvörösvár, Fácán utca 4525/12 hrsz. Nyitvatartás: Minden szombat 8:00-13:00-ig. A gyűjtőautóink műholdas követő rendszerrel vannak ellátva, így vitás kérdésekben ellenőrizhető minden bejárt terület.

AZ IDEGEN ANYAGOT TARTALMAZÓ ZSÁKOKAT MUNKATÁRSAIK NEM JOGOSULTAK ÁTVENNI!

Lakossági, szelektíven gyűjtött hulladékokat az Önkormányzat által kijelölt gyűjtőszigeteken tudja leadni.

 

ZÖLDHULLADÉK SZÁLLÍTÁS

A zöldhulladékot a hulladéknaptárban megadott gyűjtési napon lehet kihelyezni maximum 120 literes zsákban. Amennyiben ágakat kíván elszállíttatni, azt a megfelelő méretre darabolva készítse elő az elszállításra (1 métenél nem hosszabb 0,5 méternél nem vastagabb átmérőjű kötegeket képezve) !

 

HÁZTARTÁSI (KOMMUNÁLIS) HULLADÉKSZÁLLÍTÁS

A háztartási hulladékszállítás rendje nem változik továbbra is a megszokott napokon történik. Kérjük ellenőrizze, hogy az adatbejelentő lapon rögzítetteknek megfelelő méretű gyűjtőedénnyel rendelkezik. Az azonosító matricán Iátható mennyiségen felüli többlethulladékot, kizárólag cégfeliratos zsákban szállítjuk el.

 

Többlet- és zöldhulladék elszállítására szolgáló zsákok beszerzési helye: Divatáru-Ajándék Üzlet (Pilisborosjenő, Fő utca 45.)

 

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

Társaságunk továbbra is vállalja évente egyszer a háztartásokban keletkező lom hulladékok elszállítását. Maximum 3 köbméter készíthető össze.

Lomhulladéknak tekinthető a háztartásokban életvitel szerűen keletkezett lakossági hulladék, (pl. bútorok, ágymatrac, műanyag hinta, rekeszek, műanyag virágtartó, műanyag felfújhatós medence stb. (további részletes információk a weboldalunkon)

amely mérete, vagy egyéb tulajdonsága miatt nem helyezhető el gyűjtőedényben. A lomtalanítás folyamatosan az ügyfélszolgálaton előre egyeztetett időpontban történik. A lomtalanítási szolgáltatásunkat a díjhátralékkal nem rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe.

Az előre egyeztetett lomtalanítási időpontban kérjük, hogy a szállítólevél aláírásával igazolja részünkre az Ön által kihelyezett elszállított hulladék mennyiségét. Személyes részvétele fontos számunkra.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe, és nem kerülnek elszállításra:

  • festék- és lakkhulladék, oldószer, higítók, vegyszermaradék (savak, lúgok, stb.),
  • növényvédő szerek, azok flakonjai, gépekből, és a háztartásból származó fáradt olaj,
  • hajtógázas szóró palackok, akkumulátor, szárazelem, fênycső, izzó,
  • lejárt szavatosságú gyógyszerek, fecskendő,
  • építésből, bontásból származó anyagok, autó alkatrészek, sík üveg. A lomtalanitás alkalmával konténert nem áll módunkban kihelyezni!

 

Zöld Bicske Nonprofit Kft adatai

A tájékoztató PDF formátumban

2020. évi hulladéknaptár