ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ HULLADÉKOK GYŰJTÉSE

Önnek csak annyit kell tennie minden hulladék esetében, hogy az elszállítás napján reggel 6:00 óráig a műanyag hulladékot a szolgáltató által biztosított zsákban kilapítva a papír hulladékot kötegelve kihelyezni:

  • műanyag (pl. PET palack, Tetra-Pak italoskarton, öblített tejfölös, joghurtos doboz) fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz)
  • papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta)
  • üveg : csomagolási üveghulladék (pl: befőttes,- bébiéteIes,- sörös,- borosüveg)

Kérjük vegye figyelembe jelen tájékoztatónk, mellékletét képező éves Hulladéknaptárban megjelenített gyűjtési időpontokat. Társaságunk a szelektív gyűjtés alkalmával a papír, műanyag és fém hulladékokat együttesen gyűjti.

A részletes gyűjtési útmutató elérhető honlapunkon is: www.zoldbicske.hu . Kérjük a zsákokat alaposan bekötni!

A szelektív hulladék a gyűjtés napján kívül beszállítható a Pilisvörösvár településen működő hulladékudvarba. Cím: Pilisvörösvár, Fácán utca 4525/12 hrsz. Nyitvatartás: Minden szombat 8:00-13:00-ig. A gyűjtőautóink műholdas követő rendszerrel vannak ellátva, így vitás kérdésekben ellenőrizhető minden bejárt terület.

AZ IDEGEN ANYAGOT TARTALMAZÓ ZSÁKOKAT VALAMINT A NEM SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL BIZTOSÍTOTT ZSÁKOKAT MUNKATÁRSAIK NEM JOGOSULTAK ÁTVENNI!

Lakossági, szelektíven gyűjtött hulladékokat az Önkormányzat által kijelölt gyűjtőszigeteken tudja leadni.

Zsákok beszerzési helye: Divatáru-Ajándék Üzlet (Pilisborosjenő, Fő utca 45.)

Akik már átvették a szelektív kukákat, azok a mellé kapott és ráragasztott matricák szerint járjanak el.

ZÖLDHULLADÉK SZÁLLÍTÁS

A zöldhulladékot a hulladéknaptárban megadott gyűjtési napon lehet kihelyezni maximum 120 literes zsákban. Amennyiben ágakat kíván elszállíttatni, azt a megfelelő méretre darabolva készítse elő az elszállításra (1 métenél nem hosszabb 0,5 méternél nem vastagabb átmérőjű kötegeket képezve) és érvényesítse rákötözött zöldhulladék zsákkal.

Zsákok beszerzési helye: Divatáru-Ajándék Üzlet (Pilisborosjenő, Fő utca 45.)

HÁZTARTÁSI (KOMMUNÁLIS) HULLADÉKSZÁLLÍTÁS

A háztartási hulladékszállítás rendje nem változik továbbra is a megszokott napokon történik. Kérjük ellenőrizze, hogy az adatbejelentő lapon rögzítetteknek megfelelő méretű gyűjtőedénnyel rendelkezik.

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

Társaságunk továbbra is vállalja évente egyszer a háztartásokban keletkező lom hulladékok elszállítását. Maximum 3 köbméter készíthető össze.

Lomhulladéknak tekinthető a háztartásokban életvitel szerűen keletkezett lakossági hulladék, (pl. bútorok, ágymatrac, műanyag hinta, rekeszek, műanyag virágtartó, műanyag felfújhatós medence stb. (további részletes információk a weboldalunkon)

amely mérete, vagy egyéb tulajdonsága miatt nem helyezhető el gyűjtőedényben. A lomtalanítás folyamatosan az ügyfélszolgálaton előre egyeztetett időpontban történik. A lomtalanítási szolgáltatásunkat a díjhátralékkal nem rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe.

Az előre egyeztetett lomtalanítási időpontban kérjük, hogy a szállítólevél aláírásával igazolja részünkre az Ön által kihelyezett elszállított hulladék mennyiségét. Személyes részvétele fontos számunkra.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe, és nem kerülnek elszállításra:

  • festék- és lakkhulladék, oldószer, higítók, vegyszermaradék (savak, lúgok, stb.),
  • növényvédő szerek, azok flakonjai, gépekből, és a háztartásból származó fáradt olaj,
  • hajtógázas szóró palackok, akkumulátor, szárazelem, fênycső, izzó,
  • lejárt szavatosságú gyógyszerek, fecskendő,
  • építésből, bontásból származó anyagok, autó alkatrészek, sík üveg. A lomtalanitás alkalmával konténert nem áll módunkban kihelyezni!

 

Zöld Bicske Nonprofit Kft adatai

A tájékoztató PDF formátumban

2020. évi hulladéknaptár