Az alábbi információkat leegyeztettük a szolgáltatóval, ezért kérjük, hogy ezek szerint járjanak el (akkor is, ha a cég oldalán más információ található):

Kommunális hulladék szállítás

2020. októberétől  a pilisborosjenői zsákárusító helyen már nem árusítható a kommunális hulladékgyűjtő zsák. Zsákot csak az az ingatlantulajdonos tud igényelni, aki szerepel a közszolgáltató nyilvántartásában. Pilisborosjenőn sok olyan ingatlantulajdonos van, akinek nincs  megkötött szolgáltatása a közszolgáltatóval és csak alkalomszerűen vásárolta a kommunális zsákokat a zsákárusító helyen. Ez a továbbiakban már nem lehetséges.

A lenti linkeken elérhetően a jelenleg hatályos adatbejelentő lapok, melynek  kitöltése szükséges az új szolgáltatások rögzítéséhez. Mellékeljük a többi  használatos adatlapot is.

Az adatlapot a Kommunál-JUNK Kft. ügyfélszolgálatára kell eljuttatni e-mailben, vagy postai úton.
E-mai cím: ugyfelszolgalat@kommunaljunk.hu
Postacím: 2510 Dorog, Bécsi út 79-81.
Személyes ügyfélszolgálat címe: 2510 Dorog, Hantken Miksa utca 8.

Weboldal: https://kommunaljunk.hu/pilisborosjeno/

A szolgáltatással nem rendelkező lakosoknak  szükséges felvenni a kapcsolatot az alvállalkozóval és   meg kell kötniük a szolgáltatást.

Letölthető adatlapok:

Házhoz menő lomtalanítás

2020. december 1-től kérhető előjegyzés a 2021. január- február-március hónapokra

2021. március 1-től kérhető előjegyzés a 2021. április- május-június hónapokra

2021. június 1-től kérhető előjegyzés a 2021. július- augusztus-szeptember hónapokra

2021. szeptember 1-től kérhető előjegyzés a 2021. október- november-december hónapokra

Lomtalanításra időpontot csak szabad helyek függvényében tudunk biztosítani, ezért kérjük szíves megértésüket!

További információ az elszállításról: www.kommunaljunk.hu honlapon!

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

 • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;
 • elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);
 • veszélyes hulladékok,    gumiabroncs;          akkumulátor,    festékes    dobozok, kátrányszármazékok, pala, fáradt olajos kannák;
 • autóalkatrészek (lökhárító, autóülés)
 • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

Az elszállítás feltétele, hogy a közszolgáltatásba bekapcsolt ingatlanhasználónak NE legyen díjhátraléka.

Kérjük, hogy lomtalanítási igényét a megadott régiós elérhetőség egyikén jelezze a közszolgáltató felé.

FONTOS: A lomtalanítás körébe tartozó maximum 3 köbméter hulladékot készítse ki az ingatlan elé reggel 6 óráig az előre egyeztetett időpontban.

A lomtalanítás alkalmával konténert nem áll módunkban kihelyezni!

 Elérhetősége:

Kommunál-JUNK Kft.- 2510 Dorog, Hantken Miksa utca 8.

Levelezési cím: 2510 Dorog, Bécsi út 79-81.

Telefon: 06 33 737 765

E-mail: ugyfelszolgalat@kommunaljunk.hu

Személyes ügyfélszolgálat:

Hétfő: 13:00-16:00;

Szerda: 08:00-12:00 és 13:00-16:00

Telefonos ügyfélszolgálat:

Hétfő: 08:00-12:00;

Kedd: 08:00-12:00, 13:00-15:30;

Szerda: nincs;

Csütörtök: 08:00-12:00, 13:00-15:30;

Péntek: 08:00-11:00

Újrahasznosítható hulladékok gyűjtése

Társaságunk 2021-ben is térítésmentesen végzi a háztartásonkénti szelektív hulladékgyűjtést. Havonta két alkalommal lehetősége van a szelektívhulladék elszállíttatására az előre meghirdetett szállítási napon.

Önnek csak annyit kell tennie, hogy az elszállítás napján reggel 6:00 óráig a megszokott módon kihelyezi ingatlana elé a Vertikál Nonprofit Zrt. által biztosított Szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas tárolóedényt.

PAPÍR:

Gyűjtési módja: tisztán, laposra hajtogatva

 • Kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek- és kozmetikai cikkek tiszta papírdobozai, színes- és fekete- fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv, Tetra Pak dobozok (tejes, üdítős dobozok).

MŰANYAG- ÉS FÉM:

Gyűjtési módja: kiöblítve, laposra taposva

 • Színes- és víztiszta PET jelzésű palack, kupak (pl. üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres)
 • Tejfölös, joghurtos, margarinos dobozok
 • Reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech).
 • Öblített alumínium italos dobozok, tiszta alufólia, tisztára mosott konzerves dobozok

A szelektív hulladékok csak is kizárólag a Közszolgáltató által biztosított edényekben helyezhetőek ki!

ÜVEG:

Negyedévente történik.

Gyűjtési módja: az üvegeket kimosva kérjük kihelyezni elvihető papírdobozban.

KOMPOSZTÁLHATÓ HULLADÉKOK:

 • zöldhulladékszállítási napokon a szolgáltató által biztosított zsákokban lehet kihelyezni avart vagy lágyszárúakat, kötegelt fát max 100 cm széles és maximum 50 cm széles, spárgával átkötött kötegben visznek el, ha eyenként rájuk van helyezve a zöldhulladékos zsák
 • korlátlan zöldhulladékos napokon (2021-ben: március 26-án, június 25-én és november 26-án) nem kell zsákot rárakni a fenti módon kötegelt fákra

Hulladékszállítási szerződéssel rendelkező ingatlanhasználók részére évi 8 db zsákot térítésmentesen biztosítanak, de a tavalyról megmaradtakat is kiosztjuk, ezért idén 12 darabot kap minden háztartás. Az átvételre kijelölt két hét április végével letelt, de minden hónapban van további egy nap, amikor még meg lehet ezt tenni: a zöldhulladékos hetet megelőző hét hétfőjén 15 óra és 17:30 között a Reichel József Művelődési Ház kazánházának kijáratánál (az épülettel szemben állva a bal oldalon, oldalt). Kérjük, hogy hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat! 

A szállítás minden alkalommal reggel 6 órakor kezdődik. A nem megfelelő méretű és rendezetlenül kihelyezett zöldhulladékot nem fogják elszállítani. A zsákban kihelyezett zöldhulladék közé kommunális hulladék NEM kerülhet. Egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladék nem kerül elszállításra.

Ha ezen felül marad zöldhulladék:

 • leadhatják Pilisvörösváron erre Ziegler István zöldhulladéklerakójában van lehetőség (2085 Pilisvörösvár, Szent László u. 1/B), ahol egy m3 zöldhulladék leadása 1000 Ft-ba kerül. A lerakás előtt az irodában feltétlenül jelentkezni kell, hogy a hulladék a megfelelő helyen kerüljön lerakásra. Nyitva tartás: H-P: 07:00-16:00, Sz: 07:00-13:00

A közterület felügyelet rendszeresen körbejár a faluban a szabálytalanul kihelyezett, ezért el nem szállított és kint maradt hulladék ügyében.

Égetés

Ha lehet, a zöld hulladékot komposztáljuk. Amennyiben mégis szükségessé válik a kerti zöldhulladék elégetése (fertőzött növényi betegség, téli fagykár megelőzés), figyelünk arra, hogy csak kiszáradt zöldhulladékot és csak minden hónap első péntekén égetünk kizárólag előzetes írásos önkormányzati engedély beszerzését követően 10-20 óra között. (Értelemszerűen a grillezés és bográcsban főzés továbbra sem engedélyköteles, mert nem a zöldhulladék elégetése a közvetlen célja.)

Pilisborosjenői Hulladékudvar

Pilisborosjenő, Fő út 55.

Nyitvatartás: 8 – 16 óra

Elhelyezhető hulladék: üveg és használt sütőolaj (olaj a Panoráma utca 12-ben is leadható!),

Pilisvörösvári Hulladékudvar

2085 Pilisvörösvár, Fácán utca 4525/12 hrsz.

Nyitva tartás: Hétfő: 8.00-12.00, Csütörtök: 8.00 – 16.00, Szombat: 8.00 – 12.00. Egyéb napokon zárva!

Elhelyezhető szennyeződésmentes hulladékok típusairól a weboldalukon találhatnak részletesebb információt: https://www.deponia.hu/lakossagi_hulladekudvar