A legfontosabb koronavírussal kapcsolatos változások naponta frissítve.

04/01, Szerda

10:00 Április 1-től szigorodnak a kerti zöldhulladék égetésének szabályai – tüdőnk egészségének védelmében, amit a koronavírus támad.
Havi egy égetési napra csökkent a lehetőség, minden hónap első péntekén 10-20 óra között KIZÁRÓLAG önkormányzati írásos engedéllyel lehetséges.
Ezt koronavírus veszélyhelyzetben csak akkor fogjuk kiadni, ha:

  • növénybetegség/kártervő terjedése miatt,
  • fagykár megelőzése miatt kérik.

Aki kerti zöldhulladék égetést tapasztal, közterület felügyelőnk helyettesét tudja keresni ezügyben: Benyik Richárd 06-70-338-68-04.

14:00 Április 1-től engedélyeztük Dr. Meggyesi Tünde fogorvos számára, hogy akut, sürgősségi eseteket kiszolgáljon fogorvosi rendelőjében TELEFONOS bejelentkezést, időpont egyeztetést követően: 06-30-984-7399. Több helyi lakos keresett meg bennünket és a doktornőt is, hogy segítsünk abban, hogy ne kelljen Budapestre menniük emiatt.

2020.03.23., Hétfő

11:09 A Volánbusz Zrt. járatain elérhetővé vált a készpénzmentes jegyvásárlás. Változás továbbá, hogy 2020. március 25-étől (szerdától) a Volánbusz minden helyközi (országos, regionális, elővárosi) járata további intézkedésig tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint közlekedik.
További információ: https://www.volanbusz.hu/hu/koronavirus

2020.03.20., Péntek

15:05 Jó, ha minél több időt töltenek szabad levegőn, de fontos, hogy ezt egyedül, vagy szűk családi körben tegyék. Kérjük kerüljék a csoportos kirándulást a fertőzés terjedésének visszaszorítása érdekében!

14:42 A héten már 12 önkéntes jelentkezett Csonka Írisznél a veszélyeztetett korúak segítése céljából, és meg is kezdte működését az önkéntes szolgálat. Aki szívesen segítené falunk időseit, kérjük jelentkezzen a programok@pilisborosjeno.hu címen!

14:02 A koronavírus idején több helyről is kaphatnak ingyenes lelkisegélyt. Wilheim Péter atya „meghallgatlak telefonszolgálata” hétfőtől szombatig délelőtt 9-12:00, délután 14:00-17:00 hívható a 20/235 0855 illetve a 20/232 5711telefonszámon.
A pszi.hu oldalon pedig pszichológus szakemberekkel konzultálhatnak.

2020.03.19., Csütörtök

14:27 Akik havonta települési gyógyszertámogatásban részesülnek, azoknak nem kell az önkormányzatnál leadni a számlájukat. Ezt megtehetik majd a későbbiekben, ha már nem lesz járványveszély.
A kifizetés a hónap utolsó hétfőjén március 30-án délelőtt lesz! Ha a hivatal még zárva tart, akkor kérjük, csengessenek. Ha most kivételesen megoldható az utalás, kérjük telefonon jelezzék!

2020.03.18., Szerda

12:41 A Zöld Bicske Nonprofit Kft. a veszélyhelyzet miatt kialakult kapacitáshiány miatt a szelektív hulladék elszállítását csak holnap tudja befejezni. Szíves türelmüket és megértésüket kérik.

11:57 Pilisborosjenő Község Önkormányzata a veszélyeztetett korú lakosság tájékoztatása érdekében a mai napon valamennyi háztartásba információs kiadványt juttat el. Közös érdekünk, hogy a benne foglaltakat mind az érintett korosztály, mind a kevésbé veszélyeztetettek egyaránt betartsák!

11:22 Dr. STAGEL JUDIT közjegyzői irodájában (2085 Pilisvörösvár, Fő út 141.) az ügyfélfogadás szünetel.

11:00 Töltsük fel a Családsegítő készleteit, hogy senkinek se kelljen nélkülöznie! A 2097 Csoport Egyesület pénz és élelmi szeradomány gyűjtést kezdeményezett, hogy a Családsegítő megfelelő módon támogathassa a rászorulókat ebben a kritikus időszakban.

9:40 Az MNB felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a lakossági ügyfelekkel szemben is alkalmazzanak törlesztési moratóriumot.
Álláspontjuk szerint a törlesztési moratórium 2020 végéig történő fenntartása indokolt. Amennyiben a hazai bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a Kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést.

2020.03.17., Kedd

18:10 A mai naptól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának nyolc helyszínén, köztük Szentendrén és Pilisvörösváron is szünetel az ügyfélfogadás.

16:04 A Zöld Bicske Nonprofit Kft. a koronavírus járvány megelőzése és terjedésének minimalizálása érdekében hozott intézkedések részeként 2020. március 18. napjától határozatlan ideig ZÁRVA tartja pilisvörösvári és a budakalászi HULLADÉKUDVART illetve határozatlan időre felfüggeszti a házhoz menő lomtalanításokat. A kommunális hulladékszállítás és a szelektív hulladékszállítás – mely holnap esedékes – zavartalanul folytatódik.

13:02 A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia úgy határozott, hogy a nyilvános liturgia 2020. március 22., Nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden kell megtartani.

12:45 Az Országok Kereskedelmi Szövetség az alábbi pontokra hívja fel a lakosság figyelmét:
– lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot
– az üzletekben tartsanak ésszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter
– ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra

12:02 A Kormány 46/2020. (III. 16.) Korm. rendeletének 1.§ értelmében
a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – tilos tartózkodni. Aki a rendeletet megszegi, szabálysértést követ el, mely 5.000 – 500.000 Ft pénzbírsággal sújtható.

11:40 A koronavírus terjedésének megelőzéséért a Volánbusz rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezet be járatain. Az országos, elővárosi és regionális forgalomban közlekedő Volánbusz-járatokon a bérletesek a hátsó ajtóknál szállhatnak fel, az első ajtón pedig kizárólag azok, akiknek menetjegyet kell váltaniuk.
További információ: https://hvg.hu/…/20200317_volanbusz_busz_koronavirus_kozlek…

2020.03.16., Hétfő

23:20 Kérjük, hogy ha idős embernek segítenek a bevásárlásban, ügyintézésben, kerüljék a személyes kapcsolatot! A megvásárolt terméket akasszák be kerítésen belülre, vagy helyezzék az ajtóba, személyes átadás helyett! Fontos, hogy bevásárláskor viseljenek maszkot és kesztyűt, hogy ne fertőzhessék a megvásárolt árucikkeket. Amennyiben megoldható, kerüljék a készpénzforgalmat!

20:20 Véget ért a Koronavírus Koordinációs Csoport újabb ülése. Mind az óvoda, mind az iskola jól állják a sarat. A csoport fokozottan kéri a tisztelt szülőket, hogy ne engedjék a gyermekeket bandába verődni! Az orvosok kérik a tisztelt lakosságot, hogy csak indokolt esetben keressék fel a rendelőt, előzetes telefonos bejelentkezés után. Recept felírása szintén telefonon keresztül történik.

17:22 A legtöbb helyi boltban speciális szabályok kerültek bevezetésre, így a Patikában, a Postán, a Pöttömben, a Mandelbrot pékségben és a Dohányboltban csak korlátozott számú vásárló tartózkodhat az üzletben. Kérjük szíves együttműködésüket az új szabályok betartásában!

17:18 Pilisborosjenő önkormányzata meghosszabbította a helyi adók megfizetésének határidejét 2020 április 30-ig. Egyúttal kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy akinek módjában áll, szíveskedjen adófizetési kötelezettségét elektronikus átutalással teljesíteni.

14:10 A Volánbusz Zrt. koronavírussal kapcsolatos változásairól a https://www.volanbusz.hu/hu/koronavirus oldalon tájékoztat. Egyenlőre nincs változás a járatokban.

12:05 A mai naptól bizonytalan ideig zárva tart a Tökmag Családi Bölcsőde is.

11:29 Rendkívüli intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben:

  • Magyarország határait lezárják,
  • ma éjféltől a rendezvényeket is betiltják,
  • a szórakozóhelyeket, mozikat bezárják,
  • a kávézók és az éttermek, boltok csak délután háromig lesznek nyitva, kivéve a patikák és az élelmiszerboltok.

11:15 Minden kedves lakos türelmét és megértését kérjük, amíg kialakulnak a hivatalaban a veszélyhelyzeti protokollok, és beáll az új munkarend.

9:30 Bezár az Oliva étterem, a rendszeres szociális támogatásban részesülő gyermekek a mai napon a Kis-kevélyből kapják meg ebédjüket.

8:00 Március 16-tól a személyes hivatali ügyintézés határozatlan ideig szünetel. Az interneten (email, Ügyfélkapu), illetve telefonon történő ügyintézés zavartalan. A személyes ügyintézésre csak telefonos/emailben történt egyeztetést követően, és csak a leghalaszthatatlanabb ügyekben kerülhet sor. A veszélyeztetett korosztályba tartozó hivatali dolgozókat arra kérte a polgármester, hogy munkájuk minél nagyobb részét távmunkában végezzék, ennek előfeltételeit biztosítjuk.