Pilisborosjenő Német Nemzetiségi Önkormányzata nevében Perlinger Györgyi a 2023. április 28-i Népviselet napja (TrachtTag) alkalmából a Märchental-Mesevölgy Óvodában és a Német Nemzetiségi Általános Iskolában járt, ahol a sváb népviseletet mutatta be.

Május 2-án a Bécsi úti Ágoston Művészeti Óvoda növendékei látogattak el a Tájházba. Nagy örömmel vettük a megkeresést, és máskor is szívesen mutatjuk meg a gyűjteményünket. Nagyon jó dolog látni az új generáció érdeklődését, lelkesedését. Május 13-án pedig a Majális keretében a falu lakosai is szabadon látogathatták a kiállítást.

2023. április 23-án a pilisborosjenői sváb lakosság 85%-ának kitelepítésére, elűzetésére emlékeztünk. A szomorú esemény 77.évfordulója alkalmából tartottuk az emléknapot. Mindenkinek köszönjük a méltó megemlékezésen történő megjelenést, koszorúzást.

Nagy örömünkre április 20-án zajlott a Spätlese Weindorfer Tanzgruppe első próbája a Sváb Tájházban Reich Tamás közreműködésével, aki az Alpenrose Budakalász tánccsoportot vezeti.

A Deutschklub Weindorfer Singkreis örömmel hív és vár minden énekelni vágyó hölgyet és urat, akik a német kultúrát közel érzik magukhoz, illetve szimpátiát éreznek iránta. A közös éneklés csak jót tud tenni. A próbák minden kedden este 1/2 7-kor a Sváb Tájházban vannak.

A Deutschklub Pilisborosjenő Weindorf Egyesület örömmel hív és vár minden kedves érdeklődőt 2023. június 10-én szombaton 15 órakor a hagyományos német kórus- és néptánc találkozó rendezvényére a Sváb Tájházba. Fellépők: Deutschklub Pilisborosjenő, Braunhaxler Óbudai Német Hagyományokat Ápoló Egyesület, Tarjáni Német Nemzetiségi Dalkör Egyesület, Soroksári Férfikórus, Alpenrose Táncegyüttes Budakalász. A belépési ingyenes!