Az iparűzési adó bevallás benyújtását is érintheti az ÁNYK program verzió váltása. Fontos változás az ÁNYK-ban 2021. október 01-től!

 

  1. október 1-től az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) v3.7.0-ás vagy régebbi verziójában a nyomtatványbeküldés funkciók nem lesznek elérhetőka Biztonságos Kézbesítési Szolgáltatáshoz kapcsolódó cím változása miatt.

 

A zavartalan nyomtatványbeküldéshez kérjük, töltse le az ÁNYK legfrissebb, v3.8.0-ás verzióját! További információkat a NAV honlapján https://www.nav.gov.hu/  találhatnak az érintettek.

 

  1. január 1-jétől az adóalanyok – főszabály szerint – kizárólag az állami adóhatósághoz kötelesek benyújtani helyi iparűzésiadó-bevallásukat. Az ehhez szükséges nyomtatványok a NAV honlapján https://www.nav.gov.hu/ ÁNYK formátumban fellelhetők. Az adóbevallás elektronikus úton való benyújtása az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény és az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény szabályai alapján teljesítendő az állami adóhatóság által közzétett elektronikus nyomtatvány kitöltésével.

 

 

Pilisborosjenő,, 2021. október 11.

 

Pilisborosjenő Polgármesteri Hivatal Adóhatósága