A 2021. szeptember 15-i helyi adófizetési határidő után, elektronikusan hogyan ellenőrizhetem, aktuális egyenlegemet, adófizetésem teljesítését?

 

Gazdálkodó szervezeteknek, közte az egyéni vállalkozóknak immár több éve kötelező a helyi adóügyek elektronikus úton történő intézése. Az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek pedig választhatják az elektronikus ügyintézés lehetőségét. Az ügyfélszolgálatunk személyes felkeresése helyett célszerű önkormányzatunk online szolgáltatásit igénybe venniük.

 

Az Elektronikus Önkormányzat Portál az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne.
Itt az ügyfél lekérheti Egerben nyilvántartott helyi adóegyenlegét. A szolgáltatás keretén belül lehetőség nyílik a saját és képviselt adózó(k) adószámla kivonatának lekérdezésére is. Az E-önkormányzat portálra https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap  nem kell regisztrálnia, a „BEJELENTKEZÉS” gomb megnyomásával, KAÜ-azonosítás és az Általános Szolgáltatási Feltételek elfogadása után használhatja a portál szolgáltatásait. Az adóegyenleg-lekérdezés szolgáltatás csak bejelentkezést követően érhető el.

 

Az E-önkormányzat portállal kapcsolatos tájékoztatót https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato

itt tekintheti meg. Többek között itt arról is tájékozódhatnak, hogy miként lehet lekérdezni az aktuális adószámla egyenleget, illetve hogyan tudják elektronikusan befizetni helyi adókat az E-önkormányzat portálon. Erről részletesen https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_adok_dijak_illetek linken olvashatnak.

 

Az E-önkormányzati portál minden adózó számára elérhető, itt a nap 24 órájában és a hét minden napján megvalósulhat a helyi adófizetési kötelezettségek on-line lekérdezése és online bankkártyás fizetése. A szolgáltatás használatával adóügyeiben, elektronikus ügyintézési csatornán keresztül, VPOS-megoldással – internetes bankkártyás fizetés lehetőséggel – fizethet.

 

Pilisborosjenő, 2021. október 11.

 

Pilisborosjenő Polgármesteri Hivatal Adóhatósága