Magánszemély adózók részére február hónapban postára kerülnek a fizetési értesítők és a helyi adók befizetésére szolgáló csekkek. (Helyi adókban 2022. március 15-ig fizethetők az esedékes helyi adók, adóelőlegek!)

 

Segítve az önkéntes adófizetést Pilisborosjenő Polgármesteri Hivatal Adóhatósága első körben a magánszemély adózóknak postán, vagy az elektronikus tárhelyeire küldi meg az adószámla fizetési értesítőket, valamint a befizetésre szolgáló csekkeket. A postai kézbesítés és kiküldés 2022. február végére várható, így kérjük, kísérjék figyelemmel postaládájukat, tárhelyüket. Azon adózó kap postán vagy az elektronikus tárhelyére fizetési értesítőt, akinek 1.000 Ft-ot meghaladó helyi adófizetési kötelezettsége van, illetve lesz 2022. március 15-ig az önkormányzati adóhatóság felé. Adófizetési kötelezettség lehet akár esedékes adótartozás, vagy 2022. március 15-ig fizetendő adókövetelés is.

 

Az Elektronikus Önkormányzati Portál az önkormányzati helyi adó ügyekben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. Az adózó vagy meghatalmazottja a Portálról tudja az bejelentési kötelezettségének megtételét indítani: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap . Az online ügyintézéshez szükséges a Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztüli azonosítás. A Portál /EÖP/ minden adózó számára elérhető, itt is megvalósulhat az adófizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.

 

Az adófizetés módja alapvetően attól függ, hogy valaki pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett-e (elsősorban jogi személyek, áfakörös egyéni vállalkozók) vagy sem (pl.: magánszemélyek). A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással köteles teljesíteni. A postai úton megkapott csekk alkalmas az iCsekk szolgáltatással történő adófizetésre is.

 

Ha információt szeretne, hívhatja központi telefonszámunkat +36 (26) 336-028 és munkaidőben kollégáink készséggel állnak az Önök rendelkezésére! Lehetőség van elektronikus levélben is érdeklődni e-mail cím: ado@pilisborosjeno.hu.

 

Pilisborosjenő, 2022. 02. 14.

 

Pilisborosjenő Polgármesteri Hivatal Adóhatósága