Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által tegnap, azaz június 24-én meghirdetett „Nyári diákmunka 2020. programhoz Tömöri Balázs polgármester döntése alapján Pilisborosjenő község is örömmel csatlakozik.

A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap időtartamra, 2020. július 1. és 2020. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a

 

  • 16-25 év közötti
  • nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához.

 

A foglalkoztatás történhet az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményben is. A program keretében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható önkormányzati foglalkoztatás esetén. A foglalkoztatás tényleges kezdete az ügyintézésre, a közvetítésre szükséges időtől és a keretgazdálkodásunktól is függ!

 

A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 157.950 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 120.750 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

 

Várjuk a lelkes pilisborosjenői lakosok jelentkezését a szomora.csilla@pilisborosjeno.hu e-mail címen.

A pontos tájékoztató letölthető ezen a linken