Nagy élmény volt ma dolgozni menni a hivatalba! És szokatlan is! Olyan kihalt volt reggel fél 8 körül a Fő utca, mint egy kánikulával sújtott két évvel ezelőtti nyári nap delén, ahol a forró aszfalt gőzölgését csak egy kóbor kutya zavarta meg, sem ember, sem autó sehol. (ha jól emlékszem, akkor egy zseniális Kádár Viktor fotón láttam hasonlót).

Ilyenkor a hivatalban sok háttérfeladattal lehet haladni, de a mai főszám mégiscsak az volt, hogy több új munkatárs is csatlakozott ma a hivatalhoz, hogy a faluért dolgozzon!

Elsőként, ma este, új közvetlen munkatársamról beszélnék. 2020. január 1-től dr. Horti István a hivatal jegyzője, a jogszerűség és a törvényesség őre. Tapasztalt, jó humorú, nyugodt természetű ember, természeti kincseink nagy csodálója és érzésem szerint sokat fog segíteni, hogy a hivatali munkafolyamatok egyszerre felgyorsuljanak és egyszerűsödjenek és kevésbé bürokratikusak, átláhatóbbak legyenek.

Így legyen. Egy napot dolgoztunk együtt még csak. Éreztem, hogy a legtöbb témában igen hasonlóan gondolkodunk és azt is, hogy az összes hivatali dolgozó bizalommal, nagy nyitottsággal és várakozással áll az új hivatalvezető felé, aminek nagyon örültem.

Ahogy ebéd közben elmondta, korábban dolgozott olyan helyen is, ahol heti egyszer, hétfőnként 10-11 között találkozott akkori polgármesterével, még csak nem is egy épületben dolgoztak. Biztos úgy is lehet jól dolgozni, de ma úgy tűnt, hogy mindketten örülünk, hogy holnaptól egymás melletti asztaloknál dolgozunk a faluért!

Biztos vagyok benne, hogy hamarosan mindenkinek lehetősége lesz megismerni. Nevesített fogadóórát nem tervez tartani, hogy ne alakuljanak ki kígyózó sorok – mondta félig viccesen, de előzetes egyeztetés [jegyzo @ pilisborosjeno.hu] után bármelyik nap tudják keresni. Bár nagyon felkészült a felvételi elbeszélgetésre, illetve a téli szünetben még mélyebben képbe hozta magát, de hacsak nem sürgős az ügyük, kérem adjanak pár hetet neki is, hogy a lehető legfelkészültebben fogadhasson mindenkit!

Tömöri Balázs