Aláírási címpéldány, e-személyi készítése ügyében indultam el hétfőn, hogy minél előbb tudjuk igazolni az OTP számára a változásokat és tudjuk elutalni az átadás-átvétel közben még nem kifizetett számlákat. Köszönjük a türelmét az érintett cégeknek, vállalkozóknak – remélem hétvégére sikerül minden jogos függő számlát kifizetni!

Fiaimnak leginkább persze az tetszett, hogy volt egy első ismerkedő megbeszélésem Apáti Szabolcs főtörzsőrmester úrral, körzeti megbízott rendőrünkkel. Na jó, ő már dolgozott polgármesterrel, úgyhogy főleg én ismerkedtem rendőrünk feladataival, kötelezettségeivel, teendőivel, iletve ötleteivel, elvárásaival. Teljesen logikus például, hogy egy hónapra előre le kell adnunk neki lehetőleg a közterületeket érintő rendezvények időpontjait és hozzávetőleges programját.

Azért említettem neki, hogy az átadás-átvételt követően kellene beszélnünk a kampányban szervezett lakossági fórumok helyiek által említett, rendőrséget érintő témáiról: állandó sebességmérő a Bécsi úti, súlykorlátozás táblák a Téglagyári úti és malomdűlői részre.

Megtudtam, hogy a régi iskola épületében kifestésre került és szárad a kerületi körzeti megbízott iroda, ahol a közeljövőben rendőrségi ügyeket is lehet majd helyben intézni, nem kell Pilisvörösvárra, Óbudára elbuszozni.

Ma is megtapasztaltam, hogy milyen nagyszerű egy széles támogatottságú egyesület képviselőjeként az emberekkel közösen dolgozni. Míg én a hivatalban igyekeztem átlátni folyamatokat, addig a többiek egy új Szervezeti Működési Szabályzat javaslaton, peres ügyek átlátásán, pályázati beszámolókon, szomszédos települések idősek otthonába szállítás logisztikai kihívásain, október 23-ai anyagokon, szemétszedés és kulturális programok szervezésén, csőtörés bejelentésén és a munka elvégzésének leellenőrzésén dolgoznak – munkájuk és egyéb dolgaik mellett.

Elköszöntem – több mint 14 alkalmazottként eltöltött év után ma átvettem a végleges kilépési papírjaimat korábbi munkahelyemen, a Greenpeace-nél. Azért végleges és azért most, mert már korábban, június 1-től a választást követő napig kölcsönösen felfüggesztettük a munkaviszonyomat, hogy a helyi ügyekre tudjak fókuszálni. Sok-sok tapasztalatra tettem szert az elmúlt 14 évben az egyesületnél megforduló rengeteg embertől, akikben nagyjából csak egy volt közös: mind egy élhetőbb, fenntarthatóbb, zöldebb világban akarnak élni. Nagyon sokat tanultam az ott töltött évek alatt a világról, az emberekről, a Föld környezeti állapotáról, a társadalmak működéséről, szakpolitikákról, az önkéntességről és kampányolásról. Egy még környezettudatosabb generáció van felnövőben, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy hamar találnak új, lendületes kollégát.

Hazafelé jövet többször, eddig általam nem vagy alig ismert emberrel volt alkalmam beszélgetni és nagy öröm volt, hogy tovább bővült a szakmai segítséget felajánlók köre. Ezúttal vegyész, labortechnikai; illetve felszíni és felszín alatti vizekkel, csatornázással, valamint közvilágítással kapcsolatos fejlesztésekben ajánlottak segítséget falunkbeliek! Köszönet érte!

Szintén a napi pozitív hír rovatba sorolnám, hogy Küller úrral meg tudtunk állapodni, hogy átvesszük a választási hirdetőtábláikat és plakátmentesítés után önkormányzati hivatalos és faluközösségi híreket hirdető táblává fognak átalkulni a külső településrészeken és az Ófaluban is!

Kedden átadás-átvétel a Kormányhivatal képviselőjének jelenlétében, utána, az ennek keretében kapott anyagok elemzése után lesz alaposabb képünk arról, hogy mi az önkormányzat mozgástere a közeljövőben!

Tömöri Balázs