[xyz-ips snippet="portfolio-kep"]

Antonovits Bence Dániel

Képviselői program:

Azon dolgozom, hogy Pilisborosjenő a céltalan sodródásból kimozdulva egy fenntartható fejlődési pályára álljon. Olyan fejlődési irányt vegyen, ami a féktelen belterületbevonás és terjeszkedés helyett a zsákfalu jelleg megtartását és a páratlan természeti környezet védelmét helyezi előtérbe, egyúttal felkészül a klímakatasztrófa következtében egyre szélsőségesebbé váló időjárásra. Célom, hogy minden döntésben kellő súllyal megjelenjen a környezetünk iránti felelősség. Fontosnak tartom a részvételi demokrácia eszközeinek széleskörű integrálását a településvezetésbe, melyre számos jó példát ismertem meg civil szervezeti munkáim során.
Bizottsági elnökként azért teszek, hogy a Külső-településrészek sajátos ügyei is képviselve legyenek a döntéshozatal során, továbbá szeretném elősegíteni, hogy az Bécsi úti és a Téglagyár-Malom dűlői lakosság is minél inkább bekapcsolódjon a falu vérkeringésébe.
Tanácsnoki feladataim részben a képviselő-testület munkájának összehangolásából, részben önálló ügyek vitelében merül ki. Így napi szinten közvetlenül dolgozom össze a polgármesterrel, az alpolgármesterrel, a jegyzővel és a hivatali dolgozókkal.

Bemutatkozás:

1992-es születésemtől 2011-ig folyamatosan Pilisborosjenőn, majd 2016-ig fél lábbal a faluban, fél lábbal Gödöllőn és Budapesten éltem, amikor is a szakmám külföldre szólított. Bárhol is laktam azonban hosszabb-rövidebb ideig, mindig Pilisborosjenő volt az a hely, amit otthonomnak tekintettem.

Agrármérnökként végeztem Gödöllőn, ahol a high-tech mezőgazdaságra, ipari élelmiszer- és takarmányrovar-tenyésztésre specializálódtam. Hogy a szakmát kitanuljam, 2016-ban Hollandiába költöztem, ahol kutató-fejlesztőként, majd 2017-től Belgiumban kutató-fejlesztőként és termelésvezetőként dolgoztam Európa egyik legnagyobb tücsökfarmján. 2019 ősze óta tanácsnoki munkám mellett az ágazat meghonosításáért dolgozom CTO/projektmenedzserként egy hazai cégnél.

2010 óta számos formális és informális hazai és nemzetközi civil szervezetben tevékenykedtem, elsősorban környezet- és természetvédelmi, valamint szociális ügyekben. Ma is szívesen önkénteskedem itt.

A munkáimon túl fennmaradó időmet a népzene és néptánc iránti hódolatom tölti ki. Fafúvós hangszereken játszom több zenekarban is. Emellett aktívan sportolok: a futás és a kerékpározás mindennapjaim részét képezik.

  • antonovits.bence@pilisborosjeno.hu

Bizottságok:

  • Külső-településrészek Bizottsága (elnök)
  • Fenntartható fejlődés és településfejlesztési Bizottság (tag)