[xyz-ips snippet="portfolio-kep"]

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pilisborosjenői Csoportja

2097 Pilisborosjenő

Heves Ilona csoportvezető


MMSZ Pilisborosjenői Csoport 2022 évi beszámolója

Működési helyünk: Pilisborosjenő Iskola u. 2 ahol adományboltot működtetünk. 

Nyitva tartásunk: rászorulók részére: kedd 10-12 ó.

                                                                  kedd 14.30-16 ó

                                                                  csütörtök: 14.30-16 ó

                                 lakosság részére:  szerda: 17-19.ó

                                                                  szombat: 8-10 ó

Ez azt jelenti, hogy a helyi lakosok az adományaikat ide hozzák. Itt a rászorulókat és a menekülteket ellátjuk azokkal a szükséges dolgokkal, amelyeket maguknak kiválogatnak.

Azon kívül nyitottak vagyunk a takarékos lakosság részére, (környezet kímélő) akik szintén maguknak válogatnak, tőlük viszont a csoport pénzbeli adományt kap, melyet dokumentálunk, és a KMR- nek (MMSZ Közép- Magyarországi Régió) havonta elszámolunk. Ebből a pénzből a következő támogatást nyújtottuk.

Nagy gyógyszerköltségűek támogatása: 180 000 Ft

Iskola kezdési támogatás: 280 000 Ft

Karácsonyi segítség: 280 000 Ft

2022 áprilisban sikeres pályázatot nyújtottunk be a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez, melyben az ürömi Lidl áruházat jelöltök meg. Május 03-tól heti 5 alkalommal hozzuk el az előző esti pékárút, valamint ha van fogyasztható zöldség, gyümölcs. Sok egyedül álló idős embernek az adományt házhoz szállítjuk.A létrejött szerződés 2024. március 31. hatályos. 

Júliusban egy hetes ismeretterjesztő gyermektábort tartottunk, melynek nagyobb költségei az élelmezés, az Állatkerti  és a Margitszigeti kirándulás volt.

A csoporttagok az önkéntesekkel részt vett a Spar áruház iskolakezdő akcióján, ahol tanszereket gyűjtöttünk. Ezek kiosztásra kerültek Fodor Alice tanárnő segítségével a tanszerbörzén.

Havi rendszerességgel kapunk adományt a KMR-től. Ezt előre soha nem tudjuk mi lesz, hiszen azt osztják szét a régióban amit a Málta adományként kap. Élelmiszer, ruházat, cipők, tisztasági szerek.( ami külföldről és a helyi áruházakból érkezik), használati eszközök, játékok.

Lehetőségeinkhez mérten a kapott,  főként tisztasági szerekből  támogatjuk a falunk 5 intézményét, óvodát, iskolát, önkormányzatot, faluházat, bölcsödét.

Helyi vállalkozó Fodor András betegség miatt felszámolta a Vörösvári úti piacon lévő üzletét, melynek tartalmát a helyi Máltai csoportnak adta szétosztás céljából, mely meghaladta a kétmillió forintot. Ennek a szétosztása ma is tart.

 A fent felsoroltakon kívül közvetítünk (raktár hiányában) felajánlásokat:  bútorokat, hűtőszekrényt, automata mosógépet, stb.

A felhalmozódott ruhaneműt, egyéb eszközöket a KMR- től kapott teherautón vidéki rászorulókhoz juttatjuk.

Számításaink szerint az önkéntesek és tagok havi munkával töltött ideje 190-200 óra, amelyért semmilyen fizetséget nem kapnak.