[xyz-ips snippet="portfolio-kep"]

Tömöri Balázs

Bemutatkozás

1975-ben születtem, földrajz-angol szakos tanár a végzettségem. Fenntartható világot vizionáló civil szervezetekben dolgozom közel 20 éve, melyből 13 évet a Greenpeace magyar szervezeténél önkéntes koordinátor, majd kampányfelelős szerepkörben.

Feleségemmel, Zitával, és két fiammal, Bercivel és Petivel 27 hónapja költöztünk Borosjenőre a szemközti Hármashatár-hegyről, Óbudáról. Ott megéltük azt, hogy a korábban hangulatos, gyümölcsfás kertvárosi rész sűrűn beépült és a sivár, kis zöldterületű, új építésű társasházak gombamód elszaporodtak.

Pilisborosjenőn egy helyi kőfaragó saját lányának épített, idén 91 éves, csodálatos házába szerettünk bele: Karola néni régi, buszfordulónál álló háza lett új otthonunk.

A játszótér felújításán, az önkéntes tűzoltók kalákáin, a komatál kezdeményezésen, karácsonyi adománygyűjtésen, az óvodai önkéntességen, erdei Mikuláson, a Gyalog Galoppon, faültetésen és patakmentésen át egyre több izgalmas helyi csoportot, közösséget ismertem meg. A 2097 Csoport Egyesület alapító tagja vagyok, itt is nagyon sok pozitív, zsákfalunk értékeiért aktívan tenni akaró embert ismerhettem meg.

Szeretnék többet tenni a faluért! A természeti és kulturális értékek megóvásáért, a helyi emberek, közösségek és gazdaság támogatásáért, a pozitív közhangulat megteremtéséért. Személyes példamutatással, de több bevonással és a meglévő adottságok, erőforrások jobb kihasználásával, mozgósításával, szélesebb körű összefogással. Meggyőződésem, hogy a közösség által jóváhagyott hosszútávú stratégia mentén, a helyben élők széles kapcsolatrendszerére, szakmaiságra építve, az érintettek véleményét figyelembe véve is vezethető a falu. Sőt, erre van az előre!

Kapcsolat

Fogadó óra: csütörtök 15:00-20:00

Időpont foglalás Csonka Írisz polgármesteri referensnél: 112 mellék; csonka.irisz@pilisborosjeno.hu;  +36 30 950 7782

A heti rendszerességű videójegyzet és fogadóóra mellett lehetőség van Tömöri Balázzsal sétáló fogadóóra keretein belül is találkozni, köztereken: ha egy lakóközösség jelzi, hogy szívesen beszélgetnének a környezetükben helyi aktualitásokról, akkor a polgármester szívesen arra sétál a hivatali, csütörtöki fogadóórák idejében.

Írjanak bátran (a téma rövid megjelölésével): polgarmester@pilisborosjeno.hu.

  • polgarmester@pilisborosjeno.hu
  • +36 26 336313