Szolgálatunk 2021 áprilisában jött létre a Polgármesteri Hivatal keretein belül. (Azt megelőzően egyéni vállalkozás, majd nonprofit cég fenntartásában működött 2002 óta) 

Az új szolgálatot a Pest Megyei Kormányhivatal rendes ellenőrzés keretében most áprilisban ellenőrizte első alkalommal. Az ellenőrzés során kérték, hogy az ügyfélfogadási idő a családsegítő munkaideje felénél ne legyen több, ezért változott az ügyfélfogadás rendje. 

Igyekeztem megtartani a reggeli és a késő délutáni időpontokat is. Így alakul az új nyitvatartás:

Ügyfélfogadás: H-SZ-P: 8.00-12.00; K-CS: 14.00-18.00

Telefonos elérhetőségünk változatlan, ügyfélfogadási időben: +36-30-493-4836

Ha valaki szállítást kér kórházi kezelés miatt (műtét, kontroll, orvosi vizsgálat), vagy ügyintézésben kér segítséget és szállítást (személyi igazolvány, lakcímkártya, stb…) azt igyekszem az ügyfélfogadáson kívüli időpontokra tenni, mint minden más terepmunkát is. Így is előfordulhat sajnos, hogy néha nem leszek benn. Kérem türelmüket!

A Kevélyhegyi Levendulamező meglepett bennünket egy váratlan adománnyal. A tulipánszüret bevételeiből jelentős összeget, 72.500 Ft-ot adományoztak a Szolgálatnak. Mint mindig, most sem maradt sokáig a házipénztárban a pénzadomány. Az átvétel után két órával egy vidékre költöző, rászoruló család kapta meg. Ezzel a segítséggel tudták bútoraikat elszállítani új lakóhelyükre. Köszönjük szépen az adományt Papp Józsefnek és Pappné Csonka Emőkének!

Ebből az esetből is látszik, hogy milyen fontos a folyamatos adománygyűjtés. Aki teheti, annak érdemes esetleg egy kisebb összeget rendszeres utalásként beállítani, amiből aztán év végére komoly adomány gyűlhet össze.

Az adományozás módja változatlan: történhet a 2097 Csoport Egyesület MagNet Bank 16200223-10154337-es számlaszámára történő utalással, vagy a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál, készpénzben.

A Reichel József Művelődési Ház és Könyvtár is segíti ügyfeleinket. A bábfesztivál bevételeiből kapunk támogatást, melyet szintén – krízishelyzet esetén – egyéni támogatásra, egyéb esetben a karácsonyi csomagokra tudunk fordítani. Köszönjük előre is a segítséget!

Nagyon sok bútor felajánlás is érkezik. Sajnos a „kínálat” és az igények nem ugyanabban az időben jönnek, így nagyon nehéz koordinálni a bútorok eljuttatását. Egy listára szoktam felírni a felajánlásokat, hátha azt böngészve rátalálnak a hozzánk fordulók a szükséges bútorokra. A háztartási gépek viszont majdnem minden esetben „elkelnek”. Most is várunk például mosógépet, mikrohullámú sütőt. 

Ami mindig gondot okoz, amikor idős és/vagy beteg falubelieknek keres a család részidős vagy akár 24 órás felügyeletet, általában rövid időszakra. Ezekre a kérésekre nem tudunk egyelőre megfelelő megoldást találni. Az ürömi ÖNO – házi segítségnyújtás keretében – napi 1-2 órás személyi gondozást, vagy kisebb háztartási segítséget tud nyújtani. Ők mindig nagyon segítőkészen állnak a kérésekhez, de sokszor ez időben és időtartamban sem elegendő. Kérem, ha valaki ilyen jellegű megbízást szívesen vállalna, jelezze nálam! Ha viszont felmerül, hogy tartósan felügyeletre, szakszerű ellátásra van szüksége hozzátartozójuknak, akkor időben érdemes tájékozódni a bentlakásos otthonokról, mert a várólisták sokszor éveket jelentenek. 

Lehetőséget kaptam fenntartómtól, Pilisborosjenő Község Önkormányzatától rendszeres szupervízióra, melynek célja, hogy szakmai munkámat támogassa, segítse. Szupervizorom, Kádár Ildikó a Pilisvörösvári Központban is tapasztalatot szerzett. Nagyon köszönöm a lehetőséget, mely a szakmai kapcsolatokon túl sokkal hatékonyabban tud támogatni konkrét ügyek szakszerű kezelésében is!