A karácsonyi ünnepkör a keresztény egyházak szerint vízkeresztkor zárul, ezért január 6-án a betlehem bontásra kerül. Ezt követően a falu karácsonyfáját is leszedik a munkatársak és felaprítva a jászol helyére helyezik ki a Zöld Bicske számára, aki elszálítja.

Lehetőség van feleslegessé gyökeres fenyők leadására a gondnokság udvarán (Fő utca 53.) nyitvatartási időben (8-tól 16 óráig).

 

 

 

A Panoráma utca mentén több öreg fa veszélyeztette az arra közlekedőket. Az egyik az elmúlt év utolsó napjaiban ki is dőlt, ezért január elején a gondnokság dolgozói eltávolították és gondoskodtak másik két fa kivágatásáról is. A feldarabolt fákat a külső településrész lakói elvihetik eltüzelni, a maradék a jövő héten bekerül a gondnokság udvarára ófalusi rászorulók számára.

Egyúttal kátyúzásra és szemétszedésre (8-10 zsák gyűlt össze) is sor került a környéken. A közeljövőben tiltó táblák és webkamera is kihelyezésre kerül, ami remélhetőleg megakadályozza a további illegális szemétlerakást.

 

 

2021. január 11-től 15-ig lesz még egy hét lehetőség a szelektív kuka a Reiter pincebeli átvételre (h-sz-p 9-13-ig, k-cs 14-18-ig). 2021. február 1-től a gondnokságra kerülnek át a gyűjtőedények (Fő utca 53.), ahol szerdánként 9-től 17:30-ig tudják kiadni a munkatársak.

Előre jelezzük, hogy február 1-től lehetőség lesz Pilisborosjenőn két helyszínen is leadni a háztartási használt sütőolajat (gondnokság udvarán és külterületen Tökmag bölcsödénél), ezért ezzel a lehetősségel már most érdemes tervezni és félretenni őket üvegben/palackban. Fontos, hogy ne öntsük őket ki, mert a környezetbe jutva súlyos szennyezéseket okoz: jelentős része a települési csatornahálózatba kerül, mely dugulást okozhat, táplálja az élősködőket és patkányokat, a szennyvíztisztítókat pedig leterheli. Az összegyűjtött olaj viszont 100%-ban újrahasznosításra kerül: a feldolgozás során bioetanol készül belőle.

Boldog új évet kívánnak a gondnokság dolgozói!

Komlós Tibor

alpolgármester