Hősiesen viselt betegsége következtében elhunyt Varsányi Zsuzsa, aki 2002-től 2006-ig önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke, egészségügyi és oktatási és ifjúsági bizottság tagja volt. Támogatta a zeneiskola létrejöttében Vas Katalint és pályázat útján zongorához juttatta a falut. Megnyitotta a házát a falu előtt az alagsorban működő Kézfogó Galériával, amit 2019-ben újra megnyitott. Összefogta a zenei és kulturális életet képviselősége idején és részt vett a Községvédő Egyesület és 2097 Csoport Egyesület életében is aktív, falut szerető civilként. Jelölti bemutatkozásából’: „Mindemellett, itthon, a faluban azért vállaltam munkát a Községvédő Egyesületben, mert őszintén hiszem, hogy ha összefogunk, élhetővé és széppé tudjuk változtatni kívül belül ezt az egyenlőre gyönyörű környezetben lévő községet. Minden sikerülhet, csak akami és dolgozni kell.”

Zsuzsa rádiós újságíró volt, a MÚOSZ aranytoll életmű díjjal ismerte el munkásságát. 2018-ban jelent meg a Rádijóztam című könyve. Szegvári Katalin írta az előszóban: „Személyében igazi közszolgálati rádióst ismerhet meg az olvasó, ha netán nem hallotta remek zenei műsorait, interjúit az egykor volt Magyar Rádióban. A zenei életben Varsányi Zsuzsa neve ma is fogalom, hiszen azon kevesek egyike ő, aki nagyon sokat tett azért, hogy a magyar és külföldi zenei életet, irányzatokat és a muzsikusokat megismerjék a hallgatók. De senki ne higgye, hogy Varsányi Zsuzsa szakbarbár. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy kiváló pedagógus is. Sokáig együtt tanítottunk a Szegedi Egyetem média szakán, ahol rádiós órái nagy népszerűségnek örvendtek. Nemcsak a szakmát oktatta, hanem átadta azt az elkötelezettséget, tisztességet, ami nélkül lehet, de nem érdemes a médiában dolgozni…”

Szakmai tudását helyben is kamatoztatta, cikkeket írt a Pilisborosjenői Hírmondóba és a Zsákfalvi Riporterbe is. Egyik utolsó közösséget szolgáló cselekedete a civil összefogással létrejött Júlia lépcső avatása volt és utolsó írása tavaly márciusban jelent meg a Hírmondóban: https://pilisborosjeno.hu/hirek/marciusnak-idusan-unnepelni-szeretnek-varsanyi-zsuzsa-jegyzete-aprilisban-is-aktualis/

Nyugodjon békében!