Pilisborosjenő Község Önkormányzata a helyi humán szolgáltatások körének bővítése céljából támogatási kérelmet nyújtott be 2024. év elején a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. A projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.1.3-23-PT1-2024-00046. A projekt címe: „Helyi humán fejlesztések Pilisborosjenőn” Elnyert támogatás összesen: 60 299 139 Ft, ebből Önkormányzati rész: 52 740 109 Ft, Máltai Szeretetszolgálat: 7 559 030 Ft. A projekt konzorciumi formában valósul meg, Önkormányzatunk szakmai partnere a projektek megvalósításában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület (Közép-Magyarországi Régió). 

A projekt megvalósítása során további (támogatásban nem részesülő) szakmai partnerek kapcsolódnak be (a helyi művelődési ház és a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat). A Pilisborosjenő településen megvalósuló projekt célja a helyi humán szolgáltatások körének bővítése a releváns célcsoportok (rászoruló gyermekek, szülők, idősek, általánosságban a helyi lakosság), alapvetően a gyermekjóléti alapellátás, időseknek nyújtott szolgáltatások, egészségfejlesztés szakterületen végrehajtott szakmai programokon keresztül. 

A várhatóan 2024. október és 2027. december között megvalósuló projekt keretében – a programokon túl – sor kerül eszközök beszerzésére is. A projekt teljes életszakaszában a pszichológus tanácsadói szolgáltatási rendszer megerősítése és a szociális szakterületen működő helyi szakemberek számára szupervízió történik, azaz a pályázat fedezi ezen szakemberek személyi jellegű költségeit is.