Bár nem a Pilisborosjenő Mesevölgy Óvoda szervezése, de mégis az óvodai ételszállító tuk-tuk-ja hozta az ötletet, hogy megszervezzük az első pilisborosjenői tuk-tuk találkozót.

Az idő nem volt hozzánk kegyes, reggel még az eső is csepergett, már-már úgy tűnt kudarcba is fullad, de később megkegyelmezett a rendezvénynek és 10 óra 10 perckor feltűnt az első tuk-tuk a Fő úton. Ezután legnagyobb örömünkre sorba szállingóztak a különféle háromkerekű járművek. Volt köztük billencseses teherautó, krómozott csillogó-villogó bőr huzatos személyszállító, kávézóvá alakítható mozgó jármű és voltak olyanok, mint a mi óvodai járművünk.

11 óra körül elkezdődött a program. Először az ügyességi szlalom versenyt tartottuk meg. Elsőnek az 1. rajtszámmal induló Marosi Péter által vezetett „Villámnudli” vette az akadályokat. Azt hittük, hogy ezt a remek időt senki sem tudja túlszárnyalni, de tévedtünk, mert Péter ezzel a harmadik helyre szorult, mivel a 4 rajtszámú, személyszállító, jóval nagyobb tuk-tuk – a kissé könnyített terepen – legyőzte Péterünket.

Utána a gyorsulási verseny következett. Rendkívüli izgalmak között, hatalmas féknyomokkal és tényleg komolyan vehető sebeséggel száguldoztak a kis járművek. Ezt a versenyt a 2. rajtszámú versenyző nyerte. Villámnudli kénytelen volt vigasztalódni a szépségdíj győzelmének, mely köszönhető a helyi szavazók elfogultságának.

Sajnos a rossz idő és némi szervezési hiányosságok miatt (hogy önkritikát is gyakoroljanak a szervezők) viszonylag kevés számú néző szeme előtt zajlott a nagyon vidám és szórakoztató verseny.  A díjazottak pezsgőt nyertek, de senki sem távozott üres kézzel a „Hajnali sörfőzők” által felajánlott sör válogatás jóvoltából. 

Az eseményt felvonulással zárult a rendőrök és a polgárőrök segítségével. A gyerekek megtekinthették, a szerencsések még utazhattak is a személyszállító tuk-tuk-kal.

A mini találkozó sikerén felbuzdulva a szervezők úgy gondolják, hogy jövőre komolyabb és szervezettek fesztivált fognak rendezni.

Elnézést kérünk azoktól, akik a plakát helytelen tájékoztatása miatt az eseményről lemaradtak.

                                                                 

Takáts Árpád és Marosi Péter