Hatályba lép az új forgalomszabályozás: csak engedéllyel lehet szabad- és munkaszüneti napokon várakozni a korlátozással ellátott övezetben

A turizmus által legjobban sújtott területeken a jövőben szabad- és munkaszüneti napokon parkolni tilos, kivéve az önkormányzati engedéllyel rendelkező lakosoknak (az engedélyt a júniusi Pilisborosjenői Hírmondóval kapták meg a lakosok). Hétköznap viszont bárki megállhat ott, helyi lakosok és turisták egyaránt a KRESZ szabályait betartva (lásd a keretes írást).

Az áprilisi tájékoztató cikkhez képest – lakossági észrevételek alapján – annyi változás történt, hogy egy később szabályozni szándékozott területetet is bevontunk az övezetbe, és a közlekedési táblákat már így helyeztettük el.

A parkolási korlátozással kapcsolatos rendelet – (5/2021. (V. 26.) – 2021. június 11-én lépett életbe polgármesteri döntéssel, ezáltal a rendőrség és a közterület felügyelő – a polgárőrség segítségével – elkezdheti a betartatását is. További fontos tudnivaló, hogy a várakozni tilos zónában a várakozási tilalom csak az úttestre vonatkozik, leszámítva, ahol eddig is tilos volt (önkormányzati rendelet alapján zöld területen várakozni továbbra is tilos. Lásd a keretes írást). 

Fontos azt is tudni, hogy zónára érvényes szabályozás azt jelenti, hogy a Zóna vége tábla oldja fel a várakozási tilalmat, nem szükséges tehát minden útkereszteződésnél ismételni a Várakozni tilos táblát.

Ha bármilyen kérdésük merülne fel vagy segítségre van szükségük a témával kapcsolatban, forduljanak hozzánk bizalommal!

Mindannyiunk életét befolyásolja az új rendelet, ezért várjuk a lakosság véleményét augusztus közepéig a hivatal@pilisborosjeno.hu email címre. Szeptemberben a képviselő-testület a tapasztalatok és a lakossági vélemények ismeretében a rendeletet felülvizsgálja.

Az átmeneti időszakban háztartásonként két darabot biztosítunk, melyet kérjük, hogy helyezzenek ki a szélvédőhöz. Amennyiben több kártyára van szükségük, kérjük, hogy emailben jelezzék INDOKLÁSSAL a jegyzo@pilisborosjeno.hu email címen.

A dokumentum a nyilakkal lapozható:

32-2021 parkolási rendelet-1 - Google Dokumentumok