A dolgozó szülőknek minden évben nagy gondot okoz a a gyermekek nyári elhelyezése a táborok magas ára miatt és ezen a helyzeten nem segít a tavalyi és idei infláció okozta reálbér csökkenés sem, mely egyre több családot sodor nehéz helyzetbe jómódú településünkön is. Sok helyen a nagyszülők segítségét kérik, azonban olyan korban élünk, hogy gyakran még ők is dolgoznak. Maradnak a szomszédok és barátok, hátha sikerül velük összefogni gyerekvigyázásban. A régi korok utcán vagy erdőn-mezőn bandázó gyermekközösségei is a múlté, még a kisebb településeken is… Sok gyerek kénytelen egyedül otthon maradni és magányosan várni szülei hazaérkezését, ami pszichés egészségüknek nem tesz jót.. Pedig minden szülő arra vágyik, hogy gyermeke élményekhez juthasson biztonságos, kortárs közegben akkor is, ha szerényebb anyagi körülmények között élnek.

A Heves Ilona vezette Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pilisborosjenői Csoportja tavaly elindította nyári táborát, ahová szociális szempontokat is figyelembe véve választják ki a gyerekeket. A részvétel díja jelképes. A helyi máltai önkéntesek nagyon hatékonyan szólítják meg a helyi mikro adományozókat. Az élelmezésnél helyi szolgáltatásokat vesznek igénybe, mellyel azokat is segítik. A táborral a szervezők példát mutatnak közösségépítésből, pozitív hozzáállásból, tettrekészségből, önkéntességből, kreatív támogatás keresésből és gyerekek szeretetéből!

A táborban lehetett makramét tanulni, voltak együtt vadasparkban, Margitszigeten, Kevélyeken, Szemlőhegyi barlangban. Sok fotó készült, de az adatvédelem miatt a Mackó barlangnál készültet tudjuk csak megmutatni, ahol kellően nem felismerhető senki sem.