Szociális tűzifa-támogatás a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek számára.

Ki igényelheti?

Szociális tűzifa-támogatás állapítható meg annak a létfenntartását veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személynek, akinek

  • családjában az egy főre számított jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 400%-át
    (114.000 Ft),
  • egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő, illetve 70. életévüket betöltött kérelmezők esetében 450%-át (128.250 Ft) és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona.

Támogatás mértéke

A szociális tűzifa ellenszolgáltatás nélkül igényelhető támogatás.
Egy fűtési szezonban háztartásonként legfeljebb 5 erdei m3 tűzifa-támogatás nyújtható.

A támogatás megállapítása során előnyben részesül

  • aktív korúak ellátására jogosult
  • időskorúak járadékára jogosult
  • a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott: halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család, hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult
  • adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásra, vagy
  • lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatásra

Igénylés módja

Szociális tűzifa-támogatás iránti kérelem a mellékelt nyomtatványon nyújtható be. A kérelemhez csatolni kell a jövedelem igazolását és az mellékelt Vagyonnyilatkozatot (5. számú melléklet) vagy annak megfelelő tartalmú nyilatkozatot a kérelmezőre és családtagjaira vonatkozóan.

Az ügyintézéséhez szükséges iratok

Az ügyintézés helye és módja

A kérelmet a Pilisborosjenő Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatánál személyesen, illetve e-mailben, a hivatal@pilisborosjeno.hu e-mail címre küldve lehet benyújtani. Amennyiben az ügyintézéshez további segítségre van szüksége, kérem, forduljon a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaihoz!

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálattal kapcsolatos további információk ezen az oldalon érhetők el.

Benyújtás végső határideje:

2024. november 30.