Négyféle módon tarthatja rendben Pilisborosjenő lakossága a kertjeiket:

  • komposztálhatják a zöld hulladékot, amivel folyamatosan javítják a talaj állapotát
  • leadhatják Pilisvörösváron erre Ziegler István zöldhulladéklerakójában van lehetőség (2085 Pilisvörösvár, Szent László u. 1/B), ahol egy m3 zöldhulladék leadása 1000 Ft-ba kerül. A lerakás előtt az irodában feltétlenül jelentkezni kell, hogy a hulladék a megfelelő helyen kerüljön lerakásra. Nyitva tartás: H-P: 07:00-16:00, Sz: 07:00-13:00
  • élhetnek a zöldhulladékszállítás kibövült lehetőségeivel:
    • zöldhulladékszállítási napokon a szolgáltató által biztosított zsákokban helyezhetünk ki hulladékot
    • emellett március 26-án, június 25-én és november 26-án (ez utóbbi kettő szerepel zöldhulladékszállító napként is) korlátlan mennyisségben helyezhetünk ki faágakat kötegelve (maximum 100 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegben kizárólag spárgával összekötve, mert fontos szempont, hogy a kötöző is komposztálható, természetes anyag legyen)

Égetni továbbra is csak engedéllyel lehet és csak a kijelölt napokon:

Tudjuk, hogy az égetés veszélyes tevékenység. Száraz, meleg és szeles időben nem gyújtunk tüzet. Ha lehet, a zöld hulladékot komposztáljuk. Amennyiben mégis szükségessé válik a kerti zöldhulladék elégetése, figyelünk arra, hogy csak kiszáradt zöldhulladékot és csak minden hónap első péntekén égetünk kizárólag előzetes írásos önkormányzati engedély beszerzését követően 10-20 óra között. Szemetet nem égetünk el semmilyen körülmények között! Nem égetünk műanyagot, gumit, olajat, vegyszerrel kezelt, festett fát, gyógyszert, elemet.

Összessített hulladék tájékoztató az összes hulladéktípusra: