A Nebuló Alapítvány 2023. évi beszámolója

Bevételek összesen: 4.325.023 Ft. Kevély körözés: 600.000 Ft, önkormányzati támogatás: 1.226.890 Ft, iskolagála: 250.000 Ft, adó ’% felajánlás: 1.838.133 Ft, adomány: 60.000 Ft, Jane Godall Intézet: 100.000 Ft, Zrínyi befizetés 92.000 Ft, ÖKO café: 108.000 Ft.

Kiadások: utalások: 2.460.801 Ft paraván, nevezési díj, fűrészáru, csúszda, térelválasztó, gyermeknapi csúszda, utazó Planetárium, izzó projektorba, JBL, mikrofon, Ülj le mellém pad, esővízgyűjtők, erősítő. Számlás kifizetések: 1.845.831 Ft logikai játékok, farsang, csoki, ÖKO kirándulás, tanulmányi kirándulások (Balaton, Állatkert, Magyar Nemzeti Múzeum, Történeti Múzeum, Vármúzeum, Fellegvár, Velencei-tó, jutalmak (könyvek, díjak, bögrék, pólók), díjak, karácsonyi ajándékok, fülhallgatók, sakk, társas, kártyák, ütők.

Az alapítvány részletes könyvelése az igazgató irodában megtalálható. Köszönjük a támogatásokat!

 

A Nyugdíjas Klub életéből

A Klub számára is véget ért a téli szünet. Az adminisztráció elvégzésével segítettük a faluba kihelyezett tüdőszűrés munkáját. Színházban is jártunk. Az Operettszínházban az „Orfeum mágusa” és a „Mosoly országa”, a József Attila Színházban a „Vízkereszt vagy bánom is én” című előadásokat láttuk. A klubunk hagyományosan megrendezte a farsangi mulatságot. Jelmezbe öltöztünk, isteni fánkokat, sütiket ettünk. A szokásos fergeteges zenére kifulladásig roptuk a táncot. Nőnapi összejövetelünkön klubtársunk, Molnár Zoli gitárral kísérve kedves dalokkal köszöntötte a nőket. Tömöri Balázs polgármester úr és Jávor Csaba, a Művelődési Ház és Könyvtár vezetője sem feledkezett meg rólunk, szép szavakkal, virággal tiszteltek meg bennünket. A kellemes hangulatú délutánt sütizéssel, beszélgetéssel tettük teljessé. Márciusban ismét megkezdjük kalandozásainkat. Első kirándulásunk Olaszországba, Velencébe vezet, melyet már izgatottan várunk, ott szerzett élményeinket a következő számban fogjuk elmesélni.

Mihályi Zsuzsa

 

Az önkéntes tűzoltók hírei

Kedves Lakosok, Támogatóink! A cikk írásakor, kevesebb, mint 12 óra telt el azóta, hogy önkénteseink hazaérkeztek Visegrádról a Hotel Silvanust ért káresettől. Mi nem sokkal 12 óra után kaptunk riasztást a Fővárosi Katasztófavédelmi Igazgatóságon keresztül, hogy vonuljunk a visegrádi káresethez, ahol minden kézre szükség van. Egyesületünk 9 fővel, egy gépjárműfecskendővel és egy műszaki mentőszerrel érkezett a helyszínre, ahol a III. kerületi hivatásos tűzoltók mellé beosztva este 7 óráig segítettünk a végleges oltási és utómunkálatokban. A tűz megfékezésében a hivatásos egységekkel együtt 12 önkéntes tűzoltóság és számos önkéntes mentőszervezet összesen több mint 100 tagja vett részt.

Továbbá örömmel jelentem, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap NEA-23-as nyertes pályázata után idén a NEA-24 pályázat keretein belül ismét sikerült 1 millió forintot elnyernünk felszereléseink fejlesztésére.

Akinek az érdeklődését felkeltett egyesületünk munkája, és kíváncsi hogyan zajlik egy riasztás, az alábbi QR kódon keresztül tekintse meg „Egy riasztás története” című írásunkat.

Czöndör Ádám

 

Ünnepi faluszépítés

Török László felvetésére szemétszedésre volt lehetőség 2024. március 15-én délelőtt, ahol a lelkes résztvevők az újtelepi buszmegállótól kiindulva járták be a környéket, hogy az ünnep délutánját már egy tisztább faluban tölthessék.

 

Jenői Kockavetők

Az idei második adag társasjáték adományt is átadtuk a könyvtárnak, amelyet a Jenői Kockavetők klub gyűjtéséből vásároltunk. Ezúttal haladóbb játékokkal töltöttük fel a kölcsönzőt. A Twilight Struggle az egyik nagy öregnek számít a stratégia kategóriában. A szovjetek, vagy Amerika oldalán tudjuk lejátszani a teljes hidegháborút egy kétfős, aszimmetrikus, kártyavezérelt küzdelemben. A Kemetben egy elképzelt egyiptomi birodalmat kell felépítenünk egy igazán kellemetlen istenség szerepében. A Cry Havoc pedig a sci-fi háborúzásra érzékeny idegszálakat bizsergeti egy területfoglalós, aszimmetrikus játékban. Végül, kölcsönözhető a GMT COIN (counterinsurgency) szérájának hetedik darabja, amelyben Algéria függetlenségéért (vagy ellen) szállhatunk harcba. Történelem iránt érdeklődőknek nagyon érdekes lehet.

Köszönjük a klubtagoknak adományokat és folytatjuk tovább a bővítést!

Molnár Miklós

 

Helyi művész felajánlása

 

Nem vagy egyedül klub

Szeretném bemutatni újdonsült klubomat mindenkinek

Egy kis helyi közösségi klubot álmodtam meg társasjátékkal, közösségi játékokkal, beszélgetős (nem vita) klubbal, közös programszervezéssel – kirándulások, szünetek alatti ötletelések, túrák, strandolás, városnézés … minden, amit együtt és közösen lehet.

Egy klub egyedülállóknak, magányosaknak, egy klub unatkozóknak és azoknak akik szeretnének csatlakozni egy helyi kis közösséghez, egy helyi kis csapat/közösség építéséhez.

Találkozzunk áprilistól hetente péntekenként 17-18 óra között a Pilisborosjenői faluházban!

Kiknek szól?

Bárkinek és mindenkinek kortól, nemtől független!

Lehetsz fiatal, középkorú és akar idősebb, aki egy jó helyet, társaságot keres, ahol biztonságos környezetben a saját közegében együtt, de semmiképp sem egyedül, velünk lehet.

Várok nagy szeretettel mindenkit!

Dudás Zs Nikoletta