Hétfőn hivatalosan megkezdődik a tornaterem építése

Örömmel osztjuk meg az iskolai tornateremmel kapcsolatos hírt arról, hogy 2020.07.23-án délelőtt, Dienes Dóra igazgatónő irodájában, hivatalosan megtörtént a munkaterület átadása a közbeszerzési eljárásban nyertes kivitelező cég, a H.C Építők kft., a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt (BMSK) és Pilisborosjenő Önkormányzata között.

A 2014-ben benyújtott, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program pályázatán elnyert, a II. ütemben megvalósuló A-típusú tornaterem építésére a Kormány 2020. június 23-án biztosította a pénzügyi forrásokat. Az építkezés a kivitelező cég részéről 2020.07.27-én hétfőn kezdődik – számos előkészületet, többek között az önkormányzat által vállalt és nyáron megvalósított közműkiváltásokat követően. A H.C. Építők Kft számára az épület megépítésére szerződés szerint legfeljebb 360 nap áll rendelkezésre, míg az engedélyezésre legfeljebb további 60 nap van – tehát legkésőbb 420 nap múlva hivatalosan lehet tornaóra a tornateremben!

Előre szólunk: az eddigi iskolai parkolási rend alapjaiban fog megváltozni, de megéri kivárni az építés idejét, hiszen évtizedek óta várt beruházás megvalósulásáról van szó!