TRIANON 100 – Nemzeti összetartozás napja

Helyezzük el együtt a megemlékezés szalagjait Pilisborosjenő Egészségházánál!
Kezdeményezés időpontja: 2020. június 4-től 2020. augusztus 20-ig

A trianoni békediktátum 100. évében a nemzeti összetartozás szimbólumait, nemzeti színű szalagokat helyezünk el a Bárdi Ödön sétány közepénél álló nyírfán, az Egészségház fenti parkolója mellett.

Az eseményen előadnak: Antonovits Bence (furulya), Keresztény Tamás (vers), Nagy Bence (ütőgardon), Terenyei Péter (brácsa), Vizeli Bálint (hegedű).
Az önkormányzat nevében a képviselő testület szalagjait elhelyezi Bozsódi Borbála, a humán bizottság elnöke és Tömöri Balázs polgármester.

Mindenkit arra biztatunk, hogy jöjjön el és helyezze el saját és családja szalagját az emlékfán!

Tisztában vagyunk vele, hogy a koronavírus világjárvány miatt a társadalmi távolságtartással kapcsolatos óvintézkedések csak mostanában kezdenek enyhülni. Ezért a szalagozásnak a 100 éves évforduló június 4-ei napja csak a kezdetét jelenti, de egészen augusztus 20-áig várjuk a nemzeti színű szalagokat, melyet egyedül, külön, önállóan bárki bármikor megtehet.
Augusztus 20-ai nemzeti ünnepünkön jelentős részt szentelünk Trianon témájának beszélgetések és előadások formájában, ősszel pedig közösen emléktölgyet ültetünk.