Az átkötő úttal kapcsolatos aktuális helyzet a november 27-i podcastban hangzott el, melyből kiderül, hogy a vitatott út lakosságot megosztó formájában jelenleg nincs terítéken, mert a Meditop jelenleg a Budai Téglával tárgyal telephely ügyében. Ha a tárgyalások sikeresek lesznek, akkor az új telephely ott fog létrejönni és nem a Budai út mentén és ezért nem lesz szükség az ide tervezett útra sem. Részletek az adásból:

Dömötörfy Zsolt: „Jelenleg azon dolgozik a Meditop az önkormányzattal közösen, hogy a Bécsi úti gazdasági, kereskedelmi és szolgáltató övezetben (Gksz) tudjanak telephelyet létesíteni, mert a Meditop vezetősége is szembesült azzal, hogy az átköző út elég nagy érzelmi hullámokat vetett a faluban és mindent megtesznek azért, hogy a telephely külső településrészen létesüljön. Egyenlőre ez továbbra is nyitott kérdés.”

Bubik Szabolcs: „Amíg ez el nem dől, addig a bekötőúttal kapcsolatban sem tudunk tovább lépni, mert szorosan kapcsolódik ehhez a beruházáshoz.”

Dömötörfy Zsolt: „Az átkötő útról azt tudjuk, hogy alapvetően a telephelyhez vezetne, ezért értelemszerűen, ha a Gksz-ben létesülne, akkor mindenkinek az az érdeke, hogy a jó minőségű út majd oda vezessen az M0-ás csomóponttól, és akkor az ófalu felé vezető átkötő út nem fog megépülni. … A Budai Téglánál nem mi vagyunk a tulajdonosok, a környéken nem gazdasági besorolású területeink vannak és ezek nincsenek napirenden helyszínként. Az önkormányzat jelenleg a Budai Téglát támogatja helyszínként és próbál eszközeivel ebben segíteni.”

Bubik Szabolcs: „Nem köt minket válaszolási határidő. A NISZ addig nem kezd el tervezni, amíg nem derül ki az út végpontja (kezdő pont: M0-ás csomópont), ami a Meditop leendő telephelye lesz majd. Ezt először meg kell találni, meg kell állapodni a hozzá vezető infrastruktúrális fejlesztésről és itt lép be majd az önkormányzat kötelezettsége, hogy megnézze, hogy a terv megfelel-e a falu érdekeinek, tudjuk-e támogatni. A mi dolgunk addig az, hogy segítsük a Meditopot az önkormányzat eszközeivel, hogy a falun belül találjon magának olyan helyet, aminek a település is hasznát látja és a Meditopnak is megfelelő a bővüléshez. Az önkormányzat jelenleg tehát nincs döntési helyzetben.”

A teljes adás itt hallgatható meg: