„Kertész legyen, ki boldogságra vágyik!” –tartja egy régi kínai mondás.
A pilisborosjenői könyvtárban új szolgáltatás kezdte meg működését Magkönyvtár néven. 26-féle kerti vetőmagból és otthoni csíráztatáshoz való 12-féle bio csíramagból lehet választani. Az induló vetőmagkészletet a Magház Egyesülettől kaptuk, a bio csíramagokat pedig az Ökovital Kft. ajándékozta nekünk.
Örömmel fogadunk mindenféle vetőmagot minden mennyiségben, amelyeket feldolgozás (csomagolás, felcímkézés) után szintén „kölcsönözni” lehet. A kölcsönzés annyit jelent, hogy amennyiben sikeres volt a vetés, növénynevelés, ősszel visszavárjuk a magokat, hogy továbboszthassuk másoknak is.
A könyvtárban szakkönyvekkel, vetési naptárral, csíráztatási segédanyaggal és sok hasznos információval várjuk nem csak a könyvtári tagokat, hanem bárkit, aki kertészkedni, növényeket nevelni, csíráztatni szeretne.
A szolgáltatás ingyenes. Célunk a kertészkedési kedv fellendítése, segítése, ami meggyőződésünk szerint hozzájárul az egészségesebb és boldogabb élethez.
Rendszeresen hívunk előadókat. Március 7-én 18. órakor Őry Barnabás biokertész tart előadást és bemutatja A 3 órás kert című könyvét. Február 25-én Magbörzét tartunk a Faluházban.
Mindenkit szeretettel várunk a könyvtárba!