Aki evett már minőségi házi tésztából készült húslevest vagy tradicionális olasz ételkülönlegességet, már tudja, hogy a tészta nem csak egy köret; a tészta az étel törzse, alapja. Most itt a lehetőség, hogy mi is megtanuljuk a házi tészta készítésének csínját-bínját, amivel lenyűgözhetünk mindenkit, aki leül az asztalunkhoz.
Áprilisban négy alkalmas házi tésztakészítő tanfolyam indul a Faluházban négy egymást követő szerdán (04.12., 04.19., 04.26., 05.03.) 17-20 óráig. A tanfolyamot Ágnecz Mónika tartja, aki minden résztvevő számára biztosítja a tészta minőségi hozzávalóit és a tésztaformázó eszközöket. Az alkalom végén mindenki hazaviheti az általa készített tésztafinomságokat. Aki teheti, hozzon magával egy éles kést, gyúródeszkát és sodrófát, akinek nincs, jelezze a regisztráció során, hogy a tanfolyamra biztosítva legyen mindenki számára a munkaeszköz.
A négy alkalom összesen 38 000 Ft/fő, a tanfolyamra regisztráció szükséges, a jelentkezési szándékot a monikatesztakuckoja@gmail.com email címen, a 06303924042 telefonszámon vagy Mónika Ágnecz facebook oldalán tudjátok jelezni.
Amire a tanfolyamon számíthatunk:
1. nap: Megismerkedhetünk a tésztakészítés alapjaival; hozzávalókkal, lisztfajtákkal, megtanulhatjuk a jó minőségű házi tészta begyúrását, nyújtását, a magyar és olasz területeken ismert vágott tészták elkészítését.
2. nap: Kézi tésztagépek használata, azzal való nyújtás, olasz tészták vágása, kézi formázása (carganella, fusilli, farfalle, loringittas, strozzapreti, tagliatelle, loringhittas, carotelli), valamint a magyar kézzel formázott tészták elkészítésének titkai (csigatészta, orsótészta, egyéb apró tészták).
3. nap: Színes tészták készítése természetes növényi hozzávalókból, fűszerhasználat, a fabordázó és egyéb eszközök használata, gnocchi (krumplinudli) elkészítése.
4. nap: Töltött tészták elkészítése különböző formában, töltelékek előkészítése, végül megismerhetjük a tésztafőzés szabályait.
A mindennapi alkotás, gondoskodás örömét azok a lányok, asszonyok, anyák, nagymamák ismerik, akik két kezük erejét, szívük szépségét az asztalra teszik.
Vágjunk bele együtt, mindenkit szeretettel várunk!