Elindultak a helyreállítási munkálatok a – nyári villámárvíz során súlyos károkat szenvedett – Tücsök utcában. Ennek első lépcsőfokaként – kérésünknek megfelelően – a régi ivóvíz csöveket szüksége kicserélni, mielőtt az új útburkolatot kialakítják. A cél megelőzni azt, hogy a – korábbi években rendszeres – csőtörések miatt ne kelljen majd az új utat megbontani. A Dunamenti Regionális Vízmű Zrt, illetékes munkatársa az alábbi tájékoztatást küldte:

“Kérésére előzetesen tájékoztatom, hogy a tárgyi vízvezeték rekonstrukció során az utca alsó szakaszán cserélünk 250 fm vízvezetéket, az utca felső szakaszát a munkálatok nem érintik. Az ivóvízvezeték építése alatt a gépjárműforgalom és a kapubejárók használata is várhatóan folyamatosan biztosítva lesz.

A munkálatok időtartama alatt tervezetten csak az új vezeték élőre kötési munkálatai során lesz 3-4 órás időtartamban vízhiány, melyről 3 nappal korábban az érintett felhasználókat kiértesítjük. A kivitelezés folyamatát az időjárás jelentősen befolyásolja, jelenleg az átkötés tervezett időpontja, mely alatt a néhány órás vízhiányra számítani kell, 2020. október 12-14. között várható.”

Ha új információk érkeznek, értesítjük a lakosságot.